Een tros Pinot Gris druiven

 

Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Wijnadvies/praatje van onze Sommelier.– September 2020
(Amuse: Pikaballetjes)
Normaliter werk ik geen adviezen uit voor amuses, maar voor deze wil ik graag een uitzondering maken.
Ik hoop natuurlijk dat onze inkoopstaf dit ook leest, want dit keer wordt er weer (hoera) centraal ingekocht
en drinken we dus grotendeels (nu dus wel, haha) gezamenlijk dezelfde wijnen!
Bij Pikaballetjes kun je eigenlijk niets anders doen dan een lekker glaasje Sangria drinken!
(Voorgerecht: Pindasoep)
Weten jullie nog dat ik in juni bij de curry een frisse witte wijn adviseerde, zoals een Soave, Pinot Grigio,
Vinho Verde of Albariño? Nou kan ik jullie geruststellen dat dit ook wel geldt voor de pindasoep!
Pinot Grigio is in feite Pinot Gris in het Frans. Ik stel voor dat we voor de kruidige maar vriendelijke en
zeer geschikte Pinot Gris uit de Elzas gaan! Mocht er een Albariño in de aanbieding zijn, dan zeg ik: go
for it! Of, ok, komt ie weer: de Grüner Veltliner!
En misschien toch wat rood voor de liefhebbers: bij voorkeur een rode met weinig tannines, zoals een
Pinot Noir of Gamay uit de Bourgogne, of een Cru Beaujolais, zoals bijvoorbeeld de Julienas of Fleurie.
(Hoofdgerecht: Garnalencurry met Coconut Rice)
“Tja, wat doen we bij curry?”, schreef ik vorige keer. Aangezien ik niet zo van het ‘copy-pasten’ ben, gai k
dat du sook niet herhalen. Om even kort door de bocht te gaan: laten we lekker bij de Pinot Gris blijven,
of de eerder genoemde Albariño of Grüner Veltliner consequent aanhouden.
(Dessert: Tiramisu met Ponche Crema)
Zo’n mooi Italiaans dessertje vraagt gewoon om: (zelf invullen)………………………!

Ewald