Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Dessert Kerstdiner 2018 (24 personen)

Pavlova’s met fruit en Griekse yoghurt

 

Ingrediënten;

  • 12 eiwitten
  • 600 gram fijne suiker
  • 6 tl maizena
  • 6 tl azijn
  • 400 gr frambozen
  • 400 gr bramen
  • 400 gr blauwe bessen
  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 4 vanillestokjes
  • Geraspte schil van 4 limoenen
  • Poedersuiker
  • 20 blaadjes munt
  • Azijn voor schoonmaken gardes en kommen
  • Bakpapier
  • Spuitzak met grote ronde spuitmond

 

Bereiding

 

  • Verwarm de oven voor op 120 graden.
  • Bekleed een grote bakplaat met bakpapier
  • Maak een grote kom en de gardes van de mixer goed vetvrij met azijn
  • Klop de eiwitten goed luchtig in de kom, voeg beetje bij beetje de suiker toe
  • Klop net zolang tot het eiwit glanzende pieken vormt en je de kom om kunt keren zonder dat de inhoud eruit valt
  • Meng de maizena met de azijn en klop dit zachtjes door het eiwit
  • Doe het eiwit in de spuitzak en vorm er 24 mooie egale bolletjes van op het bakblik
  • Laat de pavlova’s 2,5 uur drogen in de oven, LET OP: niet op de hetelucht stand!
  • Schakel de oven uit, zet de deur op een kier (doe er desnoods een houten lepel tussen) en laat de pavlova’s in de oven afkoelen.
  • Was het fruit en laat het goed uitlekken. Grote exemplaren desnoods halveren.
  • De Griekse yoghurt in een bakje mengen met het merg uit de vanillestokjes en de geraspte limoenschil.
  • Snijd de kapjes van de pavlova’s.
  • Verdeel yoghurt en fruit over de pavlova’s
  • Maak fijne chiffonade van de muntblaadjes

Strooi deze luchtig over de pavlova’s en strooi af met poeders