
Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Dessert Kerstdiner 2018 (24 personen)
Pavlova’s met fruit en Griekse yoghurt
Ingrediënten;
- 12 eiwitten
- 600 gram fijne suiker
- 6 tl maizena
- 6 tl azijn
- 400 gr frambozen
- 400 gr bramen
- 400 gr blauwe bessen
- 500 gr Griekse yoghurt
- 4 vanillestokjes
- Geraspte schil van 4 limoenen
- Poedersuiker
- 20 blaadjes munt
- Azijn voor schoonmaken gardes en kommen
- Bakpapier
- Spuitzak met grote ronde spuitmond
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 120 graden.
- Bekleed een grote bakplaat met bakpapier
- Maak een grote kom en de gardes van de mixer goed vetvrij met azijn
- Klop de eiwitten goed luchtig in de kom, voeg beetje bij beetje de suiker toe
- Klop net zolang tot het eiwit glanzende pieken vormt en je de kom om kunt keren zonder dat de inhoud eruit valt
- Meng de maizena met de azijn en klop dit zachtjes door het eiwit
- Doe het eiwit in de spuitzak en vorm er 24 mooie egale bolletjes van op het bakblik
- Laat de pavlova’s 2,5 uur drogen in de oven, LET OP: niet op de hetelucht stand!
- Schakel de oven uit, zet de deur op een kier (doe er desnoods een houten lepel tussen) en laat de pavlova’s in de oven afkoelen.
- Was het fruit en laat het goed uitlekken. Grote exemplaren desnoods halveren.
- De Griekse yoghurt in een bakje mengen met het merg uit de vanillestokjes en de geraspte limoenschil.
- Snijd de kapjes van de pavlova’s.
- Verdeel yoghurt en fruit over de pavlova’s
- Maak fijne chiffonade van de muntblaadjes
Strooi deze luchtig over de pavlova’s en strooi af met poeders