Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal
Soep 12-12-2014
Ingrediënten voor 8 personen:
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel Indiase currypasta mild (pot à 283 gram)
- 500 ml kippenbouillon (van tablet)
- ½ blikje kokosmelk (à 400 ml)
- 1 citroen, schoongeboend en schil geraspt
- 8 zoetwater-reuzengarnalen groot (diepvries, zak à 450 g), ontdooid
- 1 theelepel zeezout, gemalen
- ½ theelepel chilipeper, fijngemalen
- 1 eetlepel korianderblaadjes, fijngesneden
- Materialen: grillpan
Bereiding:
- Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de currypasta tot deze begint te geuren.
- Schenk de kippenbouillon en de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook.
- Schep 1 theelepel citroenrasp door de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
- Bestrijk de gamba’s met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zeezout en chilipeper.
- Gril de gamba’s in 3-5 minuten rondom goudbruin.
- Schenk de soep in 8 kleine glaasjes, hang de garnaal over de rand. Bestrooi met de koriander.
Wijntip:
De milddroge, kruidige, witte sauvignon blanc .