Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse september 2022 (10 personen)

Gerookte kwarteleitjes met kaviaar

(Dave Pynt, Burnt Ends Singapore*)

 

 

 

Ingrediënten

  • 30 kwarteleitjes
  • 5 el (imitatie) kaviaar
  • 5 el zout
  • ijsblokjes
  • steelpan
  • rookoven (of barbecue)
  • houtmot (of brandhout)

  bereiding:

  • Laat de kwarteleieren goed op kamertemperatuur komen.
  • Breng in een pan water aan de kook.
  • Zet een kom met ijswater klaar.
  • Kook de kwarteleieren precies 1 minuut en 37 seconden in het kokende water en koel daarna direct terug in ijswater. De eitjes moeten nog zacht van binnen zijn.
  • Pel voorzichtig de eitjes en zet koel weg tot gebruik. (LET OP: héél voorzichtig!) We hebben 20 eitjes nodig, er zullen er bij het pellen zeker een aantal kapot gaan.

 

  • Bereid de rookoven / rookpan voor; Strooi ongeveer een eetlepel houtmot op de bodem.
  • Plaats het rooster erop en zet het oventje op laag vuur.
  • Zodra je de rookontwikkeling ziet, leg dan de kwarteleitjes op het rooster en schuif het oventje dicht. Laat de eitjes ongeveer 20-30 minuten roken.

 

  • Serveer de gerookte kwarteleitjes met de kaviaar.