Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse september 2022 (10 personen)
Gerookte kwarteleitjes met kaviaar
(Dave Pynt, Burnt Ends Singapore*)
Ingrediënten
- 30 kwarteleitjes
- 5 el (imitatie) kaviaar
- 5 el zout
- ijsblokjes
- steelpan
- rookoven (of barbecue)
- houtmot (of brandhout)
bereiding:
- Laat de kwarteleieren goed op kamertemperatuur komen.
- Breng in een pan water aan de kook.
- Zet een kom met ijswater klaar.
- Kook de kwarteleieren precies 1 minuut en 37 seconden in het kokende water en koel daarna direct terug in ijswater. De eitjes moeten nog zacht van binnen zijn.
- Pel voorzichtig de eitjes en zet koel weg tot gebruik. (LET OP: héél voorzichtig!) We hebben 20 eitjes nodig, er zullen er bij het pellen zeker een aantal kapot gaan.
- Bereid de rookoven / rookpan voor; Strooi ongeveer een eetlepel houtmot op de bodem.
- Plaats het rooster erop en zet het oventje op laag vuur.
- Zodra je de rookontwikkeling ziet, leg dan de kwarteleitjes op het rooster en schuif het oventje dicht. Laat de eitjes ongeveer 20-30 minuten roken.
- Serveer de gerookte kwarteleitjes met de kaviaar.