![](https://primary.jwwb.nl/public/8/5/9/korsakow/fd5d1073-d413-465f-acf4-4e53ac88c81b-high.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1916%2Cx0%2Cy322%2Csafe&width=474&height=473)
Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht april 2024 (12 personen)
Asperges met kokos, tonkaboon en zalm
Ingrediënten
- 24 asperges VAN HET HOOFDGERECHT
- 2 dl kokosROOM
- 2 dl kokosMELK
- 5 dl sherry
- 1 tonkaboon (brengt chef mee)
- 1 eetl vissaus
- 300 gr gerookte zalm (plakjes)
- Peper en zout
Bereiding:
- Reduceer de kokosroom, kokosmelk en 4 dl sherry tot de helft
- Voeg hierna 1 dl sherry, de vissaus en eventueel wat zout toe.
- Rasp de tonkaboon en laat deze 30 minuten meetrekken en reduceren.
- Warm de gekookte asperges tot slot op in de saus.
- Verdeel de zalm over 12 bordjes
- Leg op ieder bordje 2 asperges en garneer af met de saus