Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse februari 2024 (10 personen)

À la minute ingelegde mosselen in Thousand Island dressing

 

 

Ingrediënten

  • 600 gr gekookte mosselen (zie bij hoofdgerecht)
  • 1 eetlepel Dyon-mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 150 ml kookroom
  • 60 ml tomatensap
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel poedersuiker
  • 6 gr fijngehakte peterselie (zonder steeltjes)
  • 1 kleine sjalot, zo fijn mogelijk gehakt
  • Tabasco om op smaak te brengen
  • Peper en zout

 

Bereiding:

  • Verdeel de mosselen over 10 cocktailglazen
  • Meng voor de dressing alle droge bestanddelen met de mosterd
  • Voeg azijn, tomatensap en een druppel tabasco toe
  • Meng er dan de kookroom door
  • Tot slot de gehakte peterselie en de sjalot doormengen
  • Op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog wat tabasco
  • Verdeel de dressing over de glazen
  • Garneren met nog wat fijngesneden peterselie