![](https://primary.jwwb.nl/public/8/5/9/korsakow/yxy8hn/81edc4c4-7779-439d-a06c-e9c08468a7d6.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1536%2C2047%2Cx0%2Cy1%2Csafe&width=472&height=629)
Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse februari 2024 (10 personen)
À la minute ingelegde mosselen in Thousand Island dressing
Ingrediënten
- 600 gr gekookte mosselen (zie bij hoofdgerecht)
- 1 eetlepel Dyon-mosterd
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 150 ml kookroom
- 60 ml tomatensap
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel poedersuiker
- 6 gr fijngehakte peterselie (zonder steeltjes)
- 1 kleine sjalot, zo fijn mogelijk gehakt
- Tabasco om op smaak te brengen
- Peper en zout
Bereiding:
- Verdeel de mosselen over 10 cocktailglazen
- Meng voor de dressing alle droge bestanddelen met de mosterd
- Voeg azijn, tomatensap en een druppel tabasco toe
- Meng er dan de kookroom door
- Tot slot de gehakte peterselie en de sjalot doormengen
- Op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog wat tabasco
- Verdeel de dressing over de glazen
- Garneren met nog wat fijngesneden peterselie