Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert (10 personen)

Sabayon van Prosecco met zomerfruit

Mei 2019

 

Ingrediënten:

  • 250 ml slagroom
  • 10 eidooiers (eiwit wordt niet gebruikt)
  • 125 gram fijne suiker
  • 400 ml prosecco
  • Vers zomerfruit (aardbeien, frambozen, bramen, kersen, bessen)

Bereiding:

Verdeel het fruit over 10 ruime coupes of diepe borden.

Klop de slagroom lobbig en zet tot gebruik in de koelkast.

Neem een glazen of metalen kom (je gaat deze au bain-marie verwarmen) en doe hierin de eidooiers en de suiker. Klop dit mengsel tot de suiker is opgelost. Doe er dan de prosecco bij.

Plaats de kom op een pan met kokend water (de kom mag het water niet raken!) en klop het mengsel met een mixer 5 tot 10 minuten tot het zeer luchtig is! Als het mengsel goed gebonden en luchtig is, mag de kom van het vuur. Klop de sabayon door tot deze weer is afgekoeld tot kamertemperatuur.

Spatel de slagroom luchtig door dit mengsel en verdeel het over de coupes met fruit.

Direct serveren of tot gebruik in de koelkast zetten.