Wereldvoedseldag 2013

WFD

"De aarde biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht" (Mahatma Gandhi)

Even een klein verslagje van de belangeloze inzet die 5 leden van onze kookclub hebben getoond op de wereldvoedseldag in "de Rode Loper" te Kaatsheuvel.

Niemand had verwacht dat er zoveel mensen zouden komen proeven van onze wereldgerechten. Tenminste 150-200 man waren aanwezig op deze eerste dag georganiseerd door stichting "Wereldgemeente Loon op Zand". Dat beloofd wat voor volgend jaar!

Afijn, onze insecten werden enthousiast geproefd, evenals de biologische biefburgers geleverd door stichting Taurus(van runderen uit "landgoed Huis ter Heide") en van de biologische onbespoten salades, ook uit onze streek. Geleverd door "Biologische Tuinderij DE TUIN uit Udenhout".

Wij de vijf leden van "Bourgondisch Heerengenootschap Vrienden van Korsakow" hebben echt hard moeten werken om iedereen te voorzien van hun biefburgers, sprinkhanen en gebakken meelwormen (als een soort croutons over de salade's). Met voldoening kunnen we terugkijken op wat we hebben gepresteerd en we hebben genoten van alle positieve reacties.

Hieronder enkele fotomomenten van deze dag:

1e en 2e foto: Instructies alvorens we gingen koken en 3e foto: de groep kompleet.

1e foto meelwormen  2e foto sprinkhanen en de laatste foto staan wij klaar om de eerste gasten te ontvangen en van de diverse gerechten te voorzien. Het was al met al een gezellige en leerzame dag.