Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht juni 2021 (12 personen)

Churrasco met chimmi churri

 

 

Vlees:

1 kg bavette

 

Chimmi churri:

1             Spaanse peper

½ bos      VERSE oregano

1 bos       VERSE platte peterselie

4 teentjes knoflook

2             rode uien

1dl           rode wijnazijn

3 dl          olijfolie

Zout en peper

 

Vlees:

  • Snijd de bavette in 12 gelijke repen van ongeveer 80 gram
  • Kruid het vlees met zout en peper en rijg het aan spiesen

 

Chimmi churri:

  • Haal de oregano- en peterseliebladeren van de takken.
  • Hak de bladeren ragfijn.
  • Snipper de rode ui en hak de knoflook en chilipeper. 
  • Voeg dit samen met de bladeren, olie en de rode wijnazijn samen in een bekken.
  • Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout, bewaar in de koeling tot gebruik.

 

Bereiding:

  • Verhit de barbecue tot 180°C.
  • Grill de spiesen tot de gewenste garing.
  • Serveer de spiesen met een rijkelijke hoeveelheid chimmi churri.