![](https://primary.jwwb.nl/public/8/5/9/korsakow/h7ma5r/345de9aa-ec05-4e10-a8cb-8ca74d7a7af1.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1599%2C1599%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=565&height=565)
Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht juni 2021 (12 personen)
Churrasco met chimmi churri
Vlees:
1 kg bavette
Chimmi churri:
1 Spaanse peper
½ bos VERSE oregano
1 bos VERSE platte peterselie
4 teentjes knoflook
2 rode uien
1dl rode wijnazijn
3 dl olijfolie
Zout en peper
Vlees:
- Snijd de bavette in 12 gelijke repen van ongeveer 80 gram
- Kruid het vlees met zout en peper en rijg het aan spiesen
Chimmi churri:
- Haal de oregano- en peterseliebladeren van de takken.
- Hak de bladeren ragfijn.
- Snipper de rode ui en hak de knoflook en chilipeper.
- Voeg dit samen met de bladeren, olie en de rode wijnazijn samen in een bekken.
- Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout, bewaar in de koeling tot gebruik.
Bereiding:
- Verhit de barbecue tot 180°C.
- Grill de spiesen tot de gewenste garing.
- Serveer de spiesen met een rijkelijke hoeveelheid chimmi churri.