Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Krokante ravioli van krab en appel (10p)

Amuse 10-02-2015

 


Ingrediënten:

1 blikje krab (300 gr)

2 appels (granny Smith)

2 eetl citroensap

1 rode peper

20 velletjes wonton-deeg

2 eierdooiers

1 l zonnebloemolie

 

2 dl ananascouli

2 eetl tomatenpuree

½ dl tomatenketchup

½ dl gembersaus

1 citroen (sap)

 Bereiding:

Laat het krabvlees goed uitlekken en maak het daarna goed los. Verwijder eventueel de harde stukjes (baleinen) en leg op keukenpapier zodat het nog aanwezige vocht eruit kan.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in heel kleine blokjes (brunoise). Besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Snij de rode pepers in lengte doormidden, verwijder zaadlijsten en zaadjes en strooi wat zout aan de binnenzijde. Laat 10 minuten intrekken en spoel het zout eraf. Droog de pepers en snij of hak ragfijn.

Meng de krab, appels en pepers en breng met wat zout op smaak.

 

Steek de groots mogelijke cirkel uit 10 wonton-velletjes. Steek uit de andere 10 een cirkel met een middellijn van 1 cm minder. Leg de kleinste rondjes op een snijplank en bestrijk de buitenste rand ter breedte van een ½ cm met losgeklopt eigeel. Verdeel in het midden de krab/appelvulling. Leg de grote wontoncirkeltjes eroverheen, strijk met vochtige vingers goed glad (de lucht moet eruit) en druk de rand goed aan zodat ze goed op elkaar plakken. Zet deze krabravioli koel weg onder een vochtige theedoek.

 

Ontzuur de tomatenpuree in een pannetje gedurende een 2-tal minuten onder voortdurend roeren en voeg dan de rest van de ingredienten toe en roer tot een mooie rode saus ontstaat. Laat tot lauwwarm afkoelen.

 

Verwarm voor het uitserveren de olie tot 175 graden en bak hierin de krabravioli mooi goudbruin in circa 6 minuten.

 

Plaats op een klein warm bordje een krabravioli en nappeer aan één zijde met wat rode zoetzure saus