Tortilla met gerookte zalm

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

 Tortilla met gerookte zalm (10p)

Amuse/hapje

10-6-2014

 


Ingrediënten:

3 dl arachideolie

600 gr vastkokende aardappelen

300 gr uien

5 grote eieren

200 gr verse roomkaas

3 tenen knoflook

250 gr gerookte zalm

zout/peper

paprikapoeder

eventueel cayennepeper

 Bereiding:

Schil de aardappelen en snij in blokjes van ca 1½ x 1½  cm. Maak de uien schoon en snij deze fijn. Zet ruim olie in een pan en voeg de aardappelblokjes en de gesnipperde ui toe. Roer regelmatig en voeg zout, ruim peper en paprikapoeder toe. Bak tot de aardappelen beetgaar en de ui glazig is. Zorg dat het niet aankoekt in de pan.

Klop intussen de eieren met de roomkaas goed los. Giet het aardappel-, uimengsel door een zeef zodat de overtollige olie in een pan kan worden opgevangen. Wordt deels gebruikt om tortilla te bakken. Giet het mengsel bij het ei-, kaasmengsel, spatel door elkaar en voeg dan de in reepjes gesneden gerookte zalm toe. Voeg tenslotte de fijngehakte koflook toe. Breng nogmaals op smaak met peper of eventueel wat cayennepeper. Zet de koekenpan weer op het vuur, doe er een dun laagje olie in en verdeel na 30 seconde het ei-aardappelmengsel over de pan. Bak op middelmatig vuur de omelet tot de bovenkant begint te drogen. Keer hem met behulp van een deksel of bord om. Kan ook nog 5 minuten in een oven van 100 graden, dan hoef je deze niet om te keren. Hoort mooi goudbruin te zijn en van binnen nog licht smeuig.

Verdeel over bordjes en serveer warm.