Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Prélude au Garage

Voorgerecht juni 2018 (10 p)

 

Ingrediënten

  • 1 pakje filodeeg
  • ½ pakje ongezouten roomboter
  • 500 gr carpaccio van tonijn
  • 1 tube wasabi-pasta
  • 5 eetlepels Zaanse mayonaise
  • 1 klein potje kappertjes (in zuur)
  • Limoencurd (zie apart recept)
  • 1 pakje ricotta
  • 50 gr Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 250 gr créme fraiche
  • 1 doosje (2 kleuren) shizoblad
  • 3 eetlepels fijngesneden verse bieslook
  • 30 gr sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • MAAK EERST DE LIMOENCURD (apart recept)
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Smelt de boter, zonder deze te laten bruinen!
  • Snijd van het filodeeg 20 plakken van 10 x 10 cm
  • Smeer alle velletjes filodeeg licht in met de gesmolten boter
  • Bak de velletjes filodeeg in 10 minuten goudbruin
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot ze goudgeel zijn
  • Meng 5 eetlepels mayonaise en een theelepel wasabipasta. Breng op smaak met wat peper. Doe dit mengsel in een spuitflesje
  • Verdeel de tonijncarpaccio over 10 van de gebakken velletjes filodeeg
  • Spuit hierover een zigzag-patroon van de wasabi-mayonaise
  • Strooi hierover wat fijngesneden bieslook en het geroosterde sesamzaad
  • Leg hierop nog enkele uitgelekte kappertjes
  • Verdeel over ieder velletje 5 stippen van de limoencurd
  • Maak een mengsel van de ricotta, creme fraiche, parmezaanse kaas en een theelepeltje wasabi.
  • Verdeel dit mengsel over de overige 10 velletjes filodeeg
  • Leg nu de velletjes met de tonijncarpaccio op de velletjes met het ricotta-mengsel.
  • Maak af met wat van de shizoblaadjes.