Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Prélude au Garage
Voorgerecht juni 2018 (10 p)
Ingrediënten
- 1 pakje filodeeg
- ½ pakje ongezouten roomboter
- 500 gr carpaccio van tonijn
- 1 tube wasabi-pasta
- 5 eetlepels Zaanse mayonaise
- 1 klein potje kappertjes (in zuur)
- Limoencurd (zie apart recept)
- 1 pakje ricotta
- 50 gr Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 250 gr créme fraiche
- 1 doosje (2 kleuren) shizoblad
- 3 eetlepels fijngesneden verse bieslook
- 30 gr sesamzaadjes
Bereidingswijze
- MAAK EERST DE LIMOENCURD (apart recept)
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smelt de boter, zonder deze te laten bruinen!
- Snijd van het filodeeg 20 plakken van 10 x 10 cm
- Smeer alle velletjes filodeeg licht in met de gesmolten boter
- Bak de velletjes filodeeg in 10 minuten goudbruin
- Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot ze goudgeel zijn
- Meng 5 eetlepels mayonaise en een theelepel wasabipasta. Breng op smaak met wat peper. Doe dit mengsel in een spuitflesje
- Verdeel de tonijncarpaccio over 10 van de gebakken velletjes filodeeg
- Spuit hierover een zigzag-patroon van de wasabi-mayonaise
- Strooi hierover wat fijngesneden bieslook en het geroosterde sesamzaad
- Leg hierop nog enkele uitgelekte kappertjes
- Verdeel over ieder velletje 5 stippen van de limoencurd
- Maak een mengsel van de ricotta, creme fraiche, parmezaanse kaas en een theelepeltje wasabi.
- Verdeel dit mengsel over de overige 10 velletjes filodeeg
- Leg nu de velletjes met de tonijncarpaccio op de velletjes met het ricotta-mengsel.
- Maak af met wat van de shizoblaadjes.