Pannacotta met eau de limoncello en sorbet van rood

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Pannacotta met eau de limoncello en sorbet van rood fruit (10p)

Nagerecht

10-09-2013


Ingrediënten:

5 dl slagroom

2½ dl volle melk

160 gr suiker

1 vanillestokje

7 bl gelatine

½ dl crème de framboise

3 dl water

3 ons suiker

3 dl limoncello

6 bl gelatine

1 bakje bramen

1 bakje frambozen

1 bakje bosbessen

2 eiwitten

80 gr suiker

30 gr poedersuiker

½ pk rood fruit coulis

1 citroen

½ dl crème de framboise

Bereiding:

Verwarm de room, melk,suiker en merg van het vanillestokje (in lengte opensnijden en met een mes de zaadjes eruit schrapen) en laat gedurende 15 minuten trekken. Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. Los van het vuur af de gelatine erin op en breng op smaak met de crème de framboise. Verdeel de massa over mooie rechte glazen (water) tot een hoogte van 4 cm. Zet in de koelkast om op te stijven.

 Week de gelatine in koud water. Maak van het water en de suiker een suikersiroop en als alle suiker gesmolten is en nog 3 minuten laten koken van het vuur af de limoncello erdoor kloppen en de gelatine in het mengsel oplossen. Zet in de koelkast om af te koelen en roer af en toe. Maak het fruit schoon en verdeel over de opgesteven panacotta (houd nog 10 frambozen en bosbessen over voor de garnering). Giet er daarna de afgekoelde maar nog niet opgesteven eau de limoncello over tot de vruchten onderstaan. Zet in de koelkast om verder op te stijven.

 Klop de 2 eiwitten stijf met de suiker en de poedersuiker. Doe de meringue in een spuitzak met een niet te groot glad spuitmondje. Spuit op een met bakpapier bedekte plaat staafjes van 10 cm lang, laat opstijven en zet in een voorverwarmde oven van 80 graden gedurende 50 minuten.

 Draai in een ijsmachine sorbetijs van de coulis met het sap van ½ citroen en ½ dl crème de framboise.

 Leg in ieder glas op de gelei een bolletje sorbetijs, versier met een bosbes, een framboos en een staafje mirengue.