Bourgondisch-Heerengenootschap Korsakow Bourgondisch Heerengenootschap “Vrienden van Korsakow”©
Bourgondisch-Heerengenootschap Korsakow
Bourgondisch Heerengenootschap “Vrienden van Korsakow”©
  • Home
  • Nieuws
    • Kerstdiner 2022
    • Nieuwjaars Diner
    • Internetkoken 9 Juni
      • Zalmtartaar met gefrituurde kappertjes en dillemayonaise
      • Tonkatsu van kip met rijst en curry
      • Affogato-trifle
    • Internet koken wegens Corona maatregelen.
      • Recepten 12 Mei 2020
        • Spaghetti van Taugé met parmezaan en gepocheerd ei.
        • Gewokte asperges met scampis
        • Kaneelappel met crème Anglaise met Calvados en stroop
    • Workshop bij slagerij Le Jeune
    • Onze Burgemeester op Bezoek
    • Weekend Zeeland 2018
    • BBQ 2018
    • Weekend Zeeland
    • Workshop Sligro 2017
    • Workshop Sligro 4-2015
    • Workshop Sligro
    • wereldvoedseldag 2013
    • Carnaval 2013
  • Recepten
    • amuses
      • Balkenbrij met keukenstroop
      • Mousse van Parmezaan op Parmezaankrokantje
      • Patéballetjes in een gelei van Hoisin op Calvados/appelbodem (
      • Gerookte kwarteleitjes met kaviaar
      • Gillardeau oester sweet chili met gekarameliseerde pinda (Erik van Loo**)
      • Krokante Gambas met salade
      • Pakketje van zoetzure asperge met zalm
      • Koude bitterballen van Zalmrilette
      • Tartaar van zeebaars
      • Crunchy Gamba’s in kokosjasje
      • Zalm in droparoma’s
      • Kip Tonato
      • Pikaballetjes
      • Geitenkaas, Gandaham en Abrikozen
      • Gerookte zalm met crème van ei
      • Zalmrolletjes met garnaal
      • Witlof met ansjovis
      • Gesponnen Parmezaan
      • Brick met ei en tonijn
      • Crostini di fegato alla Toscana
      • Escargots à la Bourguignonne
      • Gegratineerde platte oesters in champ.saus
      • Kerrieroom met garnalen en espuma van asperges 12 maart 2019
      • Harry’s wereldberoemde Nierbroodje
      • Kipkoekjes met Creoolse saus
      • Ansjovis in 't Groen
      • Scampi in Kataifi
      • Gekaramelliseerde scampi’s
      • Full Scottish Breakfast
      • Cocktail van nieuwe haring
      • AUMÔNIÈRE
      • Amuse met parmaham
      • Parmezaankoekje met bieslook, zure room en garnalen
      • bloemkoolroom met spekjes
      • Brood tapas
      • Toastje van geroosterde peperkoek met foie gras
      • Eendenborst met mangochutney
      • Cocktail van nieuwe haring
      • Amuse van gerookte paling met Rivierkreeftjes
      • Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot
      • Foie Gras Balletjes
      • Blini's met zalm en kaviaar
      • Gruyèrecake amuse met oesterblad & passievrucht
      • lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn
      • Spiesje met Eendenborst
      • Amuse Americain
      • Gegratineerde Oesters met champagne
      • Wentelteefje met peer en la Trappe Quadrupel
      • Warme zalmbroodjes
      • Gegrilde St.Jacobsmosselen
      • Brood met in bier gesmolten kaas
      • Amuse met appel, zuurkool en wild zwijn
      • Warme oester in champagneboter
      • Rosbiefroosjes met merikswortelsaus
      • Mousse van ham met port
      • Hamburger van garnalen met zoetzure groenten.
      • Pangsit Goreng
      • Asperge Roomsoep
      • Falafel met hummus en bietendip
      • Gamba speciaal
      • Avocadobavarois
      • Krokante ravioli van krab en appel
      • Carpaccio met truffeldressing
      • Amuse van kalfsfilet en kwartelei
      • Tartaar van Tonijn
      • Pastijtje met Duivenborst
      • pate brulee lepelhapje
      • lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn
      • Spiesje met Eendenborst
      • Tortilla met gerookte zalm
      • Gewokte asperges met scampi’s
      • langoustines in filodeeg met basilicum
      • gefrituurde scampi's met tartaarsaus
      • Garnalenballetje met gefrituurde peterselie
      • Mosselen met een sauce hollandaise
      • Garnalenspiesje
      • Cocktail van gerookte paling met honingvinaigrette en dille
      • tonijntartaar
      • eipotje met hollandse garnalen en kruiden
      • Amuse van gerookte paling met hollandse garnalen
    • Soepen
      • Cappuccino van witlof met Roquefort en gebrande hazelnoot
      • Romige bloemkoolsoep met bacon gremolata
      • Soep van Rucola en Blauwe kaas
      • Antiliaanse Pindasoep
      • Gepofte knoflooksoep met verse ananas en geroosterde pijnboompitten
      • Vichyssoise Les Halles (naar Anthony Bourdain)
      • Bisque van rivierkreeftjes
      • Soto Ajam
      • Cullen Skink
      • Prei-witlofsoep met zalmforel
      • Soupe au Pistou
      • Knoflook kaassoep
      • Waterkerssoep met oester
      • Biersoepje met gekarameliseerde ui
      • Glaasje met velouté van paddenstoelen en melkschuim
      • Koude amandel-knoflooksoep met druiven
      • Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal
      • Duivensoep met kervel
      • Pastinaaksoepje met gerookte paling
      • Spinazie/kokossoep met een krokant eitje
      • Wildbouillon met cantharellen.
    • Voorgerechten
      • Elzasser zalmtoast
      • Gegrilde prei met bruine botersaus en hazelnoot
      • Witlofsalade met radicchio en gerookte eendenborst
      • Hartige pannenkoek met tartaar
      • Gerookte paling met zoetzure bietensalade, groene appel en zure room
      • Crème van kippenlever met een frisse salade van witlof en appel
      • Asperges met kokos en tonkaboon, Kreeftstaart met dashi-boter
      • Gefrituurde groene asperges met dip
      • Viskoekjes uit Goa (makkelijke versie)
      • Churrasco met chimmi churri
      • Kalfstartaar met Hollandse garnalen en kokkels
      • Groentemuffins
      • Steak tartare van ossenworst
      • Gentse waterzooi met kip
      • Toast met een remoulade van rundermuis
      • Gevulde appeltjes met olijfolie-ijs
      • Pasteitje met Groenteragout
      • Cocktail van asperges en peer.
      • Mosselsoep met zacht gegaarde Kabeljauw
      • Huzarensalade
      • Wraps met Po’ Boy garnalenvulling
      • Prélude au Garage
      • Spaghetti van asperge met romige hamsaus
      • Eggs Benedict
      • Ceviche van coquille met passievrucht
      • Praline van tongfilet met gedroogde hesp
      • Tonijntartaar met avocado en daikon
      • Portobello Antoine
      • Scheermessen met groene tomaten en frambozendressing
      • Tilburgse mosterdsoep met kaasbitterballen
      • Zalmtartaar met gemarineerde asperges
      • Gamba met Mangotartaar
      • Grote Chinese garnalen met Thaise rijst en kreeftensaus
      • Bierpastei van haas en La Trappe Dubbel
      • Tarbot met gebakken oesters , kaviaar en hollandaise saus
      • Vegetarische sex on the plate
      • Crostini met asperges en scampi
      • Forelfilet met Sabayon
      • Crostini met boerenkool en pompoen
      • Bonbon van paling en gerookte
      • Tongscharfilet met saffraansaus en aardappelmousseline
      • Langoustine, quinoa, komkommer & shiso
      • viskoekjes met tomatensaus
      • Asperges met St. Jacobsmosselen
      • Zalmtartaar met mierikswortelroom
      • kabeljauw, garnalen en nantuasaus
      • Tartaar van kalf met avocadocrème
      • Herten carpaccio
      • Tompoes van kwartelfilet, met witlof, pasta en mosterdsaus
      • Tong met fettucini en citrusmousseline
      • Grote Chinese garnalen
      • Flan van asperges, gefrituurde oester, gepocheerd ei, aspergeroom en kaviaar
      • Zeeduivel op een romig bloemkoolzalfje
      • Geschroeide tonijn, asperges, lamsoor en truffel-aïoli
      • paling met kruidkoek
      • Gebakken zwezerik met witlof, portsaus en gratin van knolselderij
      • Salade van Eendenborst
      • st.Jacobsschelpen met Noilly Pratsaus
      • Aspergemousse met hollandse garnalen
      • Kwartelfilets met gesmoorde kwartelpootjes en saus
      • Coquilles met een dressing van lente-uiolie
      • Coquilles met catharellen
      • Eendenborst in balsamico-vinaigrette
    • Tussengerecht en/of Voorgerecht
      • Demi-ijs van asperges en ham met een baconcrumble
      • Bietensalade
      • Ceviche van coquilles met gedroogde tomaat, radijs en dille
    • Sorbets
      • Citroensorbet
      • Sorbet van Parmezaanse kaas
      • Appelsorbet met whiskysabayon
      • Kweeperen sorbet
      • Appelsorbet
    • Hoofdgerechten
      • Choucroute d’ Alsace
      • Stamppotje van knolselderij, spruiten en kastanjes met speklapjes en beurre noisette met salie
      • Medaillons van wild zwijn
      • Tournedos met Bearnaisesaus, gebakken aardappelen en wortelsalade
      • Kabeljauw met peterselie, mosterd en pastinaakpuree (Jacob Jan Boerma ***)
      • Deense crispy pork met peterseliesaus
      • Asperges met kokos en tonkaboon, Kreeftstaart met dashi-boter
      • Provençaalse vleesrolletjes met Tian
      • Sous-vide gegaarde zalm in prei-olie
      • Notenpulao Basisgerecht
        • Gebakken aubergines met lente ui (Bharta)
        • Vindaloo Varkensvlees
        • zoetzure Ananas
      • Hertenbiefstuk met rode wijnsaus, pastinaakpuree en spruitjes fondant
      • Kalfszwezerik gepaneerd met sinaasappelkruim
      • Filet Mignon
      • Caribische Garnalencurry met Coconut Rice
      • Lamsbout met ansjovis en peterseliedressing
      • Mocroburger met garnituur
      • Hete bliksem met klassiek gegaarde kalfssukade
      • Tarbot, gegaard in geklaarde boter, met krieltjes en groene asperges
      • Sous-vide gegaarde hertenfilet met VOC-kruiden, salade van knolselderij en appel, aardappelscones en
      • Ossenhaas met Ras el Hanoutsaus, Pommes Fondant en Mama’s salade
      • Polpettone con salsa di pomodoro con Uova Zuccate
      • Margret de Canard
      • Halve gebakken kreeft met champagne
      • Procureur met selderijpuree en noten
      • Hoofdgerecht Snack-bar/Cafetaria
        • Frikandel
        • Kipknots / Lihanboutje
        • Mexicano
        • “Friet” (Patates frites)
      • Gumbo
      • Scharrel Entrecote met wodka tomaatjes en bearnaisesaus
      • Nasi Campur (Nasi Rames)
        • Atjar Ketimoen
        • Gado Gado
        • Sambal Goreng Boontjes
        • Saté Toesoek Babi met Katjang saus
        • Nasi Koening
      • Paella met Socarrat
      • Robert Burns Haggis
      • Ris de Veau (kalfszwezerik en niertjes) met boerenbrood
      • Asperges a la Flamande met zalm en krieltjes
      • Struisvogelbiefstukjes met bonbon van groene kool en aardappelpoffertjes
      • Gerookte heilbotfilet met kokkels en langoustines
      • Roast van Reebout
      • Gegrilde zeebaars met kokoscurry
      • Hertenzadel met hertenbitterbal
      • Gebraden procureur met garnituur
      • Nage van mosselen & coquilles met krabtoast
      • Parelgortrisotto met gefrituurde asperges
      • Kalfszwezerik met mergelpaddenstoelen en basilicumsalsa
      • Biefstuk Stroganoff
      • Hazenrug met krab en wildsaus met chokolade
      • Paling in ’t groen – Hof van Cleve style
      • Merquez met Couscous en Ratatouille
      • Mosselen in la trappe dubbel
      • Gevuld ribstuk
      • Tongrolletjes met asperges
      • lamskoteletten met vruchtensalsa
      • Granalen in Tempura met gepocheerde zalm
      • Stoofpotje van rundvlees met rood bier.
      • Chili con carne met rijst en salade
      • Hertenbiefstuk met amandelroomsaus
      • Ragout van konijn met pruimedanten
      • Wilde eendenborst met bosbessensaus
      • SATÉ KAMBING MADURA
      • Gebraden lamsrack met asperges en honing/thymsaus
      • Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen
      • Mozaïek van Runder- en Kalfshaas
      • Lamsracks met gebakken bospaddenstoelen
      • Coq au vin met witlofsalade
      • Diamanthaas ingerold met een gevogeltefarce
      • Canard a l'Orange
      • Hertenbiefstuk met pastinaak
      • Hazenrugfilet met port/chocoladesaus, spruitjes, bospaddenstoelen en knolselderijpuree.
      • Paling in ’t groen – Hof van Cleve style
      • Asperges met zwezerik en mousselinesaus
      • Lamsfilet met sinaasappelsausje
      • Kwartel op de brouwmeesterswijze
      • Lamsrack met krokante Parmezaanse kaaskorst
      • Wiener schnitzel met garnituur
      • Côte à l’os met portsaus, ’n gefrituurd aardappelballetje en diverse groenten.
      • Tongschar op z’n Oostendes
      • Entrecote met rode wijnsaus en snijboontjes
      • Asperges met puree en lamsvlees
      • Coniglio con olive nere (Konijn met zwarte olijven)
      • Eendenborst met kriekensaus
      • Geroosterde zeebaars met Rode uiencompote
      • kalfswang op een zalfje van knolselderij.
      • Wildzwijn tournedos met portsaus en garnituur.
      • Ribkarbonade met soubisesaus, Mittelbergheim aardappelen en gegratineerd brussels lof
    • Nagerechten
      • Baba au rhum
      • Tiramisu van Hollandse stroopwafels
      • Gepocheerde peer met Gorgonzolamousse
      • Sabayon met hartige aardbeien
      • Tiramisu affogato
      • Yoghurt met honing, jus van passievrucht en zure matten met mango
      • Asperge-ijs met hazelnoot, amandel en sinaasappel
      • Mousse van brie met cranberry-portsaus
      • Gepocheerde peer met roomijs van vijg en amandel
      • Koffiemousse met tahin-chocoladesaus
      • Gepocheerde peertjes met saffraan, notencrumble en amandelijs
      • Wentelteefjes met basilicumkogels
      • Gegrilde en geflambeerde ananas met rumijs
      • Tiramisu met Poche crema
      • Knapzakjes van Rochebaron, appel en abrikoos
      • Kokoscrème met blauwe bessen
      • Koffiedessert met slagroom
      • Banana Splash
      • Poire Belle Hélène
      • Millefeuille van kaneelwarka Flinterdun kaneeldeeg met mascarponecrème en fruit
      • Tiramisu
      • Sabayon van Prosecco met zomerfruit
      • Normandische appeltaart met calvados
      • Appelsorbet/Calvados
      • Sinaasappel bavarois
      • Bananenmilkshake
      • Bananas Foster
      • Pavlova's met fruit en griekse yoghurt
      • KOEÉ LAPIS (spekkoek, kruidige twee kleurencake)
      • wafels met karnemelkijs en gekonfijte druiven
      • Cranachan
      • Zomeravondcompositie
      • Aspergebavarois met frambozen
      • Gebraden ananas met ijs en karamelsaus
      • Gruyère éclair gevuld met ricotta, dragon en crispy spek
      • Loempia van roomkaas met aardbeiensaus
      • Advocaattrifle met salted caramel fudge
      • Gepofte appels met bitterkoekjes en ijs
      • Calvados parfait met gekarameliseerde appeltjes en blauwe bessen
      • Limoncello dessert
      • Crèma Catalane
      • Witte chokolade cheesecake met aardbeien.
      • Malakoff-pudding
      • flensjes Korsakow
      • Limoncello Semifreddo
      • Romanov Pavlova Korsakow
      • Provencaalse aardbeien met een mousse van witte chocolade
      • Peren in Bockbier met bierparfait
      • Chokolade Flensjes
      • Erotische Chocolade Aardbeien
      • Zoete cannelloni van geitenkaas
      • Karamelflan met italiaans peertje
      • Tiramisu op zijn Vlaams
      • Volle melkchocolade met rum en marshmallow
      • Hazelnootparfait
      • Camembert met karamelsaus van rode port
      • Omelet van pure chocolade met slagroom
      • Baba met limoncello
      • TAGOPHAGTONG (POMPOENCRÈME
      • Taartje van aardbeienmousse met ijs
      • Muhallabieh
      • Hollandse kaasterrine
      • Chocoladerisotto met Amarula
      • Ile Flottante (Sneeuwballen)
      • Gemarineerde ananas, chocolademousse en ’n bolletje vanille ijs.
      • hazelnootparfait met bijgerechten
      • Calvadosparfait met gecaram.appeltjes en blauwe bessen
      • Chocolademousse met yoghurtijs en veenbessencompote
      • Romanoff Pavlova Korsakow
      • Mascarponemousse met aardbeien
      • Asperge-ijs met fruitmelange
      • Umerbavarois met sinaasappelsap
      • amaretto creme brulee
      • Kaisersmarren met appelstroop-ijsmousse
      • Honing-sinaasappelijs met een Bonbon van gedroogde vruchten
      • Amandelpudding in moscovisch gebak met amarattosabayon
      • Kaiserschmarrensalat mit Rumtopf Früchten
      • Pannacotta met eau de limoncello en sorbet van rood
      • Gecaramelliseerde asperges met roomijs en aardbeien
      • Dolci
      • Millefeuille met mokkacreme en hazelnoten
      • Ananas Flambee
      • flensjes Korsakow
      • Gepocheerde peren met marsala en zabaglione
      • Variaties van mokkakoffie, sterk romig en ijsgekoeld
    • Bijgerechten
      • Uiensiroop
      • Court Bouillon
      • De Sauzen
      • Remouladesaus
      • Cajun Kruidenmix
      • Limoencurd
      • Specerijenmix voor wild
      • Wilde rijst Risotto
      • Vanille-ijs recept
      • Recept Mango chutney
      • Pommes duchesse
      • Visbouillon (-fond) (-fumet)
      • NAMJINDÄNG ( PANGSIT CHILI SAUS)
      • Pindasaus
      • Nasi Putti
      • GADO-GADO
      • Lavendelijs (8 p)
      • Spinaziesalade met dadels en amandelen
      • Basis roomijs
      • Banketbakkersroom
      • Boterroom
      • Ganache
  • Verslagen van kookavonden
    • Nieuw lid
    • Ad en Ewald
    • Asperges
    • Verlaat Nieuwjaars diner
    • Gremolata of chipolata
    • Corona achter ons?
    • mondkapjes en ontsmettingsmiddelen
    • Virtueel Koken
    • Lekker gewoon uit Loon
    • Sommelier
    • Het moet op
    • Een Marokkaanse maaltijd
    • een Grote Veer
    • Slakken-wassers
    • Het is tijd...
    • Slagroomspuit
    • Cafetaria-sfeertje
    • Kreodelahitie
    • de Durfal
    • Hoog Bezoek
    • Schotse Maaltijd
    • zwezerik
    • Rekenfoutje
    • proeve van bekwaamheid
    • Tafellakens
    • Aanpassingsproblemen
    • De Mussenberg
    • Het luikje
    • Stokbrood
    • Hoogtepunt
    • Men lene een ei.....
    • Je tante van 94
    • Redders in de nood
    • Labyrint
    • Ambouchure
    • Provence
  • Foto's
    • foto's uit het verleden.
    • Kerstdiner 2018
    • Kerstdiner 2017
    • carnaval 2014
    • Carnaval 2012
    • Carnaval 2011
    • Carnaval 2010
  • Favoriete gerechten
    • Paling met Kruidkoek
    • Prelude au Garage
    • Paling in 't groen-Hof van Cleve style
    • Flensjes Korsakow
  • Links
    • Mattipatatti
    • Jammie met Sammie
    • Lekker gewoon uit Loon
    • cafe de kiosk
    • Asperge Boerderij Udenhout
  • Klup Korsakow op social media
  • Overzicht van alle pagina's
  • Huish. Reglement
  • Kookpraatje
    • Kookpraatje Januari 2023
    • Kookpraatje November
    • Kookpraatje Oktober
    • Kookpraatje sept 2022
    • Kookpraatje Juni 2022
    • Kookpraatje Mei 2022
    • Kookpraatje April 1922
    • kookpraatje Maart
    • Kookpraatje februari 2022
    • Kookpraatje november 2021
    • Kookpraatje oktober 2021
    • Kookpraatje bij menu september 2021
    • Kookpraatje Juni 2021
    • December 2020
    • Kookpraatje september 2020
    • Kookpraatje Juni 2020
    • Kookpraatje Mei 2020
    • Kookpraatje Maart 2020
    • Kookpraatje februari 2020
    • Kookpraatje januari 2020
    • Kookpraatje november 2019
    • Kookpraatje oktober 2019
    • Kookpraatje september 2019
    • kookpraatje Juni 2019
    • Kookpraatje Mei 2019
    • Kookpraatje April 2019
    • Kookpraatje maart 2019
    • Kookpraatje februari 2019
    • Kookpraatje januari 2019
    • Kookpraatje bij kerstmenu 2018
    • Kookpraatje November 2018
    • kookpraatje oktober 2018
    • kookavond september 2018
    • Kookpraatje Juni 2018
    • Kookpraatje Mei 2018
    • kookpraatje april 2018
  • Wijnadvies v.d. Maand
    • Wijnpraatje bij menu Mei..
    • Wijnadvies maand april
    • wijnadvies v.d. maand maart.
    • Wijnpraatje Februari
    • Wijnadvies v.d. maand september/21
    • Wijnadvies juni 2021
    • Wijnadvies september 2020
    • wijnadvies bij menu 9 Juni 2020
  • Zoeken

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Gegratineerde platte oesters in champagnesaus

Amuse 10 pers. 9-4-2019

 

 

   Ingrediënten

  • 3eierdooiers
  • 2 dl room
  • 1 sjalot
  • 2 dl champagne
  • 2 dl oester sap
  • 36 grote platte oesters
  • 1 sap van ½ citroen

Bereiding

  1. Open de oesters, vang het sap op en breng het in een pannetje aan de kook. Giet de champagne erbij (per dl oestersap een dl champagne) Doe er de sjalot bij en laat inkoken tot de helft. Laat afkoelen tot het lauw is. Doe de eierdooiers en de room erbij en meng alles goed. Maak de oesters los.
  2. Leg aluminiumfolie op een bakplaat en leg de oesters erop zodat ze recht blijven liggen. Giet de saus over de oesters. Gratineer 3 minuten onder de grill in de oven.
  3. Haal uit de oven en serveer dadelijk!

0

Oesters, je lust ze of je lust ze niet. Behoor je tot die laatste groep? Gratineer de oesters dan even in de oven. Wedden dat je het nu wel lust? Gegratineerde oesters zijn een perfect hapje

 

© 2012 - 2023 Bourgondisch-Heerengenootschap Korsakow