Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Gegratineerde platte oesters in champagnesaus

Amuse 10 pers. 9-4-2019

 

 

   Ingrediënten

  • 3eierdooiers
  • 2 dl room
  • sjalot
  • 2 dl champagne
  • 2 dl oester sap
  • 36 grote platte oesters
  • 1 sap van ½ citroen

Bereiding

  1. Open de oesters, vang het sap op en breng het in een pannetje aan de kook. Giet de champagne erbij (per dl oestersap een dl champagne) Doe er de sjalot bij en laat inkoken tot de helft. Laat afkoelen tot het lauw is. Doe de eierdooiers en de room erbij en meng alles goed. Maak de oesters los.
  2. Leg aluminiumfolie op een bakplaat en leg de oesters erop zodat ze recht blijven liggen. Giet de saus over de oesters. Gratineer 3 minuten onder de grill in de oven.
  3. Haal uit de oven en serveer dadelijk!

0

Oesters, je lust ze of je lust ze niet. Behoor je tot die laatste groep? Gratineer de oesters dan even in de oven. Wedden dat je het nu wel lust? Gegratineerde oesters zijn een perfect hapje