Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Muhallabieh

Nagerecht (8 pers)

12-5-2015

Dit gerecht werd gemaakt op onze Thema-avond "Jeruzalem"

 

Ingrediënten:

Pudding:

  • 100 gram maïzena
  • 1 liter volle melk
  • 4 deciliter water
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram gedroogde kokos
  • 50 gram gepelde ongezouten pistachenoten, grof gehaktSiroop:
  •  
  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 10 – 12 eetlepels water
  • 2 laurierblaadjes (gedroogd)
  • 1 vanillestokje, zaadjes eruit geschraapt
  • Bereiding:
  • Roer de maïzena met 1 dl melk tot een glad papje.Als de melk licht gaat stomen de maïzenapap toevoegen. Blijven roeren totdat de pudding kookt en gebonden is.Leg er direct plasticfolie op om te voorkomen dat er een vel ontstaat. Suiker met water, laurierblad en vanille (ook het lege stokje) in een steelpan zachtjes verwarmen, tot de suiker is opgelost. Neem de siroop van het vuur en laat hem (met de blaadjes en het stokje) afkoelen. Schep op iedere pudding wat kokos, pistachenootjes en een eetlepel siroop.
  •  
  • Serveren:
  • Deze pas vlak voor het serveren verwijderen.
  • Siroop:
  • Zet de pudding minimaal 3 uur in de koeling.
  • Neem de pan van het vuur en giet de pudding in 8 glaasjes of vormpjes.
  • Breng de rest van de melk met het water en de suiker aan de kook, zodat de suiker oplost.
  • Maak eerste de pudding:
  •