Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

14-11-2017

Gepofte appels met bitterkoekjes en ijs. 10 pers

Nagerecht 10 pers.

 

 Ingrediënten:


 

6 eetlepels sinaasappelsap

30 bitterkoekjes, verkruimeld

10 gedroogde abrikozen, in stukjes

1½ theelepel tijmblaadjes

6 eetlepels gemberjam

10 stevige appels (cox orange), geschild

75 g boter

Witte basterdsuiker

10 bolletjes vanille-ijs**

Zie Vanille-ijs recept (accessoires)

 

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Sprenkel in een kom het sinaasappelsap over de verkruimelde bitterkoekjes.

Schep de abrikozen, tijmblaadjes en jam door de bitterkoekjes.

Boor de klokhuizen uit de appels. Maak de holtes eventueel iets wijder en zet elke appel op een stuk aluminiumfolie van 20 x 20 cm.

Schep het bitterkoekjesmengsel in de holtes en duw het goed aan.

Strooi wat witte basterdsuiker over de appels alvorens in te pakken.

Leg op elke appel een flinke klont boter.

Vouw de folie naar boven en draai het boven de appel dicht.

Zet de appels op de bakplaat in de oven en bak ze in ca. 40 minuten gaar.

Presentatie:

Haal de appels uit de folie en zet linksboven op de bordjes(vierkant).

Een bolletje vanille-ijs rechtsboven en een toefje slagroom rechtsonder.

Schud wat poedersuiker boven het bord en strooi een paar tijmbladjes op de appel.

Smakelijk!!