Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht september 2021 (11 personen)

Soep van rucola en blauwe kaas

 

 

Ingrediënten

  • 1500 gram groentebouillon
  • 150 gram slagroom
  • 400 gram rucola
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetl. notenolie
  • 150 gram blauwaderkaas
  • 75 gram boter
  • naar behoefte zout

 

Gereedschap:

  • Soeppan
  • Staafmixer
  • Snijplank
  • Koksmes
  • 10 soepborden of -kommen
  • Bestek

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

  • Zweet de knoflook aan in de notenolie op lage temperatuur.
  • Voeg de rucola toe en zweet ook even aan.
  • Voeg de bouillon en room toe en kook de rucola gaar.
  • Draai de massa fijn met de staafmixer en zeef het geheel.
  • Voeg de kaas en boter toe en monteer de soep met de staafmixer en breng op smaak.