Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht september 2021 (11 personen)
Soep van rucola en blauwe kaas
Ingrediënten
- 1500 gram groentebouillon
- 150 gram slagroom
- 400 gram rucola
- 2 tenen knoflook
- 2 eetl. notenolie
- 150 gram blauwaderkaas
- 75 gram boter
- naar behoefte zout
Gereedschap:
- Soeppan
- Staafmixer
- Snijplank
- Koksmes
- 10 soepborden of -kommen
- Bestek
Bereiding:
- Zweet de knoflook aan in de notenolie op lage temperatuur.
- Voeg de rucola toe en zweet ook even aan.
- Voeg de bouillon en room toe en kook de rucola gaar.
- Draai de massa fijn met de staafmixer en zeef het geheel.
- Voeg de kaas en boter toe en monteer de soep met de staafmixer en breng op smaak.