Eipotje met hollandse garnalen, kaas en kruiden.

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse 10 p,

12-12

Eipotje met hollandse garnalen, kaas en kruiden.

 

Ingredienten:

150 gr hollandse garnalen

25 gr roomboter

1 dl room

½ dl visbouillon

1 el dille,

2 el bieslook

75 gr geraspte emmentaler kaas

10 kwarteleitjes

peper/zout

Bereiding:

Vet 10 soufflebakjes in met boter. Sla de room lobbig en roer er de visbouillon door. Verdeel de garnalen over de bakjes en giet hier wat room/bouillonmengsel over.Geef een flinke draai met de pepermolen erover. Snij de dille ragfijn en snij de bieslook in smalle ringetjes. Meng ze dooreen en verdeel over de bakjes. Verdeel, vlak voor het in de oven zetten, de kaas over de bakjes en breek hierboven een kwarteleitje. (dooier heel). Bestrooi voorzichtig met wat zout.

 

Plaats de bakjes gedurende 8 a 10 minuten in een hete luchtoven van 150 graden C tot het eiwit net gestold is. ( Normale oven 170 graden C).

 

Plaats bakjes op een bordje en serveer uit.