Gecaramelliseerde asperges met roomijs en aardbeien

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Gecaramelliseerde asperges met roomijs en aardbeien (10p)

11-06-2013

Nagerecht

 

 

Ingredienten:

30 asperges A

25 gr roomboter

½ dl gembersiroop

3 eetl kristalsuiker

 1 kg aardbeien

2 eetl kristalsuiker

½ dl aardbeienlikeur

 ½ l roomijs conform basisrecept

 Bereiding:

 Schil de asperges, snijd onderkantje eraf en snij in schuine stukjes van 2 cm. De kopjes met een lengte van 3 cm gaan naar de amuses. Kook de schuine stukjes in het aspergevocht van het hoofdgerecht beetgaar (ca.6 minuten), haal uit het kookvocht en laat afkoelen.

 Maak intussen de aardbeien schoon en snij doormidden of in vieren, al naar gelang de grootte van de aardbeien. Meng de suiker en de likeur door de aardbeien en laat, onder af en toe roeren, in de koelkast marineren.

De de boter in de pan en bak de asperges kort aan, giet de gembersiroop erbij en laat het geheel even doorkoken. Dan de suiker erbij en omscheppen tot de asperges ietsje bruin worden door de caramel.

 Serveer op een warm bordje in het midden de asperges, hierop een bolletje roomijs en hieromheen de aardbeien.