Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse maart 2023 (10 personen)
Burratini mit Tomatenpesto
Ingrediënten
- 80 gr gedroogde tomaten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Verse basilicum
- 30 gr pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- Goede olijfolie!
- 10 bolletjes Burratini (kleine bolletjes Burrata, verkrijgbaar bij Albert Heijn)
- Wat goede balsamicoazijn
Bereiding:
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan
- Rasp de Parmezaan zo fijn mogelijk
- Laat de gedroogde tomaten eventueel goed uitlekken (als ze op olie waren)
- Maak het knoflookteentje schoon en snijd het in partjes
- Leg 10 mooie blaadjes basilicum apart voor garnering
- Doe de rest van de basilicum, de gedroogde tomaten, het grootste deel van de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten in een beker en blender dit met een staafmixer helemaal fijn
- Doe er tijdens het mixen steeds een scheutje goede olie bij, totdat een smeuïge massa ontstaat
- Mocht de massa iets te dun zijn, voeg dan de rest van de Parmezaan toe
- Proef af en voeg eventueel wat zout en peper toe
- Maak op een klein bordje een spiegeltje van de tomatenpesto
- Leg hierop een balletje Burratini
- Druppel er wat balsamicoazijn op en garneer met een blaadje basilicum
- Als er Parmezaan is overgebleven kun je deze rond het gerechte strooien