Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Amuse maart 2023 (10 personen)

Burratini mit Tomatenpesto

 

 

Ingrediënten

  • 80 gr gedroogde tomaten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • 30 gr pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • Goede olijfolie!
  • 10 bolletjes Burratini (kleine bolletjes Burrata, verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • Wat goede balsamicoazijn

 

 

 



Bereiding:

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan
  • Rasp de Parmezaan zo fijn mogelijk
  • Laat de gedroogde tomaten eventueel goed uitlekken (als ze op olie waren)
  • Maak het knoflookteentje schoon en snijd het in partjes
  • Leg 10 mooie blaadjes basilicum apart voor garnering
  • Doe de rest van de basilicum, de gedroogde tomaten, het grootste deel van de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten in een beker en blender dit met een staafmixer helemaal fijn
  • Doe er tijdens het mixen steeds een scheutje goede olie bij, totdat een smeuïge massa ontstaat
  • Mocht de massa iets te dun zijn, voeg dan de rest van de Parmezaan toe
  • Proef af en voeg eventueel wat zout en peper toe
  • Maak op een klein bordje een spiegeltje van de tomatenpesto
  • Leg hierop een balletje Burratini
  • Druppel er wat balsamicoazijn op en garneer met een blaadje basilicum
  • Als er Parmezaan is overgebleven kun je deze rond het gerechte strooien