Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

 

Scheermessen met groene tomaten en frambozendressing (10p)

Voorgerecht 12 september 2017

 


Ingrediënten:

 

  • 8 Opperdoes ronde aardappelen, geschild en in partjes
  • 1 liter Culinair water Oosterschelde (sligro)
  • 100 gr frambozen
  • 6 el druivenpitolie
  • 24 scheermessen, schoongemaakt
  • 8 bospeentjes, in dunne plakjes
  • 75 gr volle kwark
  • 1 groene tomaat
  • 1 bakje slamix met eetbare bloemen
  • 1 el kruidenazijn

 Bereiding:

 

Kook de aardappelpartjes in het culinaire zeewater in ongeveer 20 minuten gaar.

Pureer de frambozen en druk de puree door een zeef.

Bak de scheermessen in porties een kleine minuut in 2 eetlepels druivenpitolie. Als ze openstaan zijn ze goed. Haal de scheermessen uit de schelpen.

Fruit de wortelplakjes in 2 eetlepels druivenpitolie tot ze zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de groene tomaat in dunne plakjes.

Verdeel de plakjes wortel en tomaat en enkele aardappelpartjes over 10 borden en schep de scheermessen er op.

Serveer eventueel overgebleven aardappelen apart.

Verwarm de frambozencoulis en druppel wat over het gerecht.

Lepel 2 of 3 kleine schepjes kwark op het bord, schep de sla om met 2 eetlepels druivenpitolie, de kruidenazijn en versgemalen peper en zout.

Garneer hiermee de borden en serveer de resterende salade apart.