Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

12-1-2016 (Thema “Winter”)

Amuse

 

Amuse met appel, zuurkool en wild zwijn (10 p)

 

Benodigdheden:                               Bereiding:

·         ½ appel Goudreinet

·         50 gram zuurkool

·         ½ flesje bier

·         100 gram wild zwijn

·         rookworst (poelier)

·         2 eetlepels          bosvruchtenconfiture

 

 

 

 

 

Leg 10 (amuse-Lepels) klaar

 

Verwarm de rookworst (wellen) ongeveer 15 minuten in water dat net niet kookt.

 

Kook de zuurkool ongeveer 7 minuten in het bier.

Giet de zuurkool af en zet apart.

 

Schil de appel, snijd deze in kwarten en verdeel deze in kleine partjes.

 

Haal de worst uit het water en snijd hem in 10 partjes.

 

Leg op iedere lepel een partje appel, een plukje zuurkool en een schijfje worst.

 

Garneer met een halve theelepel confiture.

 

Serveer lauw of koud.