Grote Chinese garnalen

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Grote Chinese garnalen met Thaise rijst en kreeftensaus (10p)

Voorgerecht

8-7-2014


Ingredienten:

24 grote garnalen, in het pantser

2 soepkreeften of diepvrieskreeften

180 gram rondkorrelrijst (Arborio, rauw)

2 eetlepels tomatenpuree

400 gram WUPS (Wortel, ui, prei en knolselderij)

1 takje tijm

1 dl hot chilisaus

4 dl kokosmelk

4 dl kippenbouillon

2 eetl gele currypasta

1 liter visbouillon

2 dl olie

50 gram boter

1 dl witte wijn

1 borrelglas cognac

½ liter room

2 eetl bloem

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 Maak de garnalen schoon, ontdoe ze van het pantser (laat de start eraan zitten).

Bewaar de pantsers voor de saus!

Verwijder het darmkanaal

Marineer de garnalen in de chilisaus

Kook de rijst gaar in de kokosmelk met kippenbouillon en gele currypasta.

Giet overtollig vocht af.

Snijdt het groen van de prei ragfijn en snipper de sjalot

Bak dit heel even aan en meng met de gare rijst.

Beboter de timbaaltjes en vul ze met de rijstmassa

Zet ze in een ovenslee met een laagje heet water.

Afdekken met aluminiumfolie, ongeveer 15 minuten verwarmen in een oven van 180 graden.

“Vlinder”  de garnalen en bak ze in een tefalpan, net gaar.

 

Hak de kreeft en verwijder maag en darmkanaal

Doe olie in een braadpan en bak de stukken kreeft en de pantsers van de garnalen met de wups.

Doe er de tomatenpuree bij en laat ontzuren. Blus met de witte wijn en de visbouillon.