Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

 

Amuse van gerookte paling met Rivierkreeftjes (10p)

Amuse 12 september 2017

 Ingrediënten:

½  kg gerookte palingfilet

½  kg Rivierkreeftjes

2 dl crème fraîche

1 klein potje namaak kaviaar

5 dl visbouillon

5 bl gelatine

0.5 dl balsamico

4 el ketjap manis

olijfolie

  

Geschikte bekers of

Timbaaltjes

 spuitzak

 Bereiding:

 

Voorzie 10 geschikte bekers of kopjes aan de binnenzijde van plastic folie en vet de binnenkant van het folie in met (olijf)olie.

Snij de palingfilets in lengtes van de hoogte van de bekers en bekleed hiermee de wanden van de bekers.

Vul de bekers met de kreeftjes en druk ze zachtjes aan.

Verwarm de visbouillon en breng ze op smaak. Los de voorgeweekte gelatine op in de visbouillon, laat het goed afkoelen en schenk het voordat het stijf wordt in de met vis gevulde timbaaltjes.

Zet in de ijskast om op te stijven.

 

Kook de balsamico en de ketjap kort in en laat afkoelen.

 

Verwijder de amuses uit de bekers. Dip ze desnoods kort in heet water en zet het omgekeerd op een bord, zodat het vismengsel eruit glijdt. Vang eerst het overtollig vocht op in absorberend papier!!!!

 

Schep de losgeklopte crème fraîche in een spuitzak en spuit een toefje op het gerecht.

 

Garneer het geheel met een theelepel kaviaar en druppel er wat balsamico omheen.