Bourgondisch-Heerengenootschap Korsakow Bourgondisch Heerengenootschap “Vrienden van Korsakow”©
Bourgondisch-Heerengenootschap Korsakow
Bourgondisch Heerengenootschap                               “Vrienden van Korsakow”©
  • Home
  • Nieuws
    • Internetkoken 9 Juni
      • Zalmtartaar met gefrituurde kappertjes en dillemayonaise
      • Tonkatsu van kip met rijst en curry
      • Affogato-trifle
    • Internet koken wegens Corona maatregelen.
      • Recepten 12 Mei 2020
        • Spaghetti van Taugé met parmezaan en gepocheerd ei.
        • Gewokte asperges met scampis
        • Kaneelappel met crème Anglaise met Calvados en stroop
    • Workshop bij slagerij Le Jeune
    • Onze Burgemeester op Bezoek
    • Weekend Zeeland 2018
    • BBQ 2018
    • Weekend Zeeland
    • Workshop Sligro 2017
    • Workshop Sligro 4-2015
    • Workshop Sligro
    • wereldvoedseldag 2013
    • Carnaval 2013
  • Recepten
    • amuses
      • Pikaballetjes
      • Geitenkaas, Gandaham en Abrikozen
      • Gerookte zalm met crème van ei
      • Zalmrolletjes met garnaal
      • Witlof met ansjovis
      • Gesponnen Parmezaan
      • Brick met ei en tonijn
      • Crostini di fegato alla Toscana
      • Escargots à la Bourguignonne
      • Gegratineerde platte oesters in champ.saus
      • Kerrieroom met garnalen en espuma van asperges 12 maart 2019
      • Harry’s wereldberoemde Nierbroodje
      • Kipkoekjes met Creoolse saus
      • Ansjovis in 't Groen
      • Scampi in Kataifi
      • Gekaramelliseerde scampi’s
      • Full Scottish Breakfast
      • Cocktail van nieuwe haring
      • AUMÔNIÈRE
      • Amuse met parmaham
      • Parmezaankoekje met bieslook, zure room en garnalen
      • bloemkoolroom met spekjes
      • Brood tapas
      • Toastje van geroosterde peperkoek met foie gras
      • Eendenborst met mangochutney
      • Cocktail van nieuwe haring
      • Amuse van gerookte paling met Rivierkreeftjes
      • Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot
      • Foie Gras Balletjes
      • Blini's met zalm en kaviaar
      • Gruyèrecake amuse met oesterblad & passievrucht
      • lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn
      • Spiesje met Eendenborst
      • Amuse Americain
      • Gegratineerde Oesters met champagne
      • Wentelteefje met peer en la Trappe Quadrupel
      • Warme zalmbroodjes
      • Gegrilde St.Jacobsmosselen
      • Brood met in bier gesmolten kaas
      • Amuse met appel, zuurkool en wild zwijn
      • Warme oester in champagneboter
      • Rosbiefroosjes met merikswortelsaus
      • Mousse van ham met port
      • Hamburger van garnalen met zoetzure groenten.
      • Pangsit Goreng
      • Asperge Roomsoep
      • Falafel met hummus en bietendip
      • Gamba speciaal
      • Avocadobavarois
      • Krokante ravioli van krab en appel
      • Carpaccio met truffeldressing
      • Amuse van kalfsfilet en kwartelei
      • Tartaar van Tonijn
      • Pastijtje met Duivenborst
      • pate brulee lepelhapje
      • lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn
      • Spiesje met Eendenborst
      • Tortilla met gerookte zalm
      • Gewokte asperges met scampi’s
      • langoustines in filodeeg met basilicum
      • gefrituurde scampi's met tartaarsaus
      • Garnalenballetje met gefrituurde peterselie
      • Mosselen met een sauce hollandaise
      • Garnalenspiesje
      • Cocktail van gerookte paling met honingvinaigrette en dille
      • tonijntartaar
      • eipotje met hollandse garnalen en kruiden
      • Amuse van gerookte paling met hollandse garnalen
    • Soepen
      • Antiliaanse Pindasoep
      • Gepofte knoflooksoep met verse ananas en geroosterde pijnboompitten
      • Vichyssoise Les Halles (naar Anthony Bourdain)
      • Bisque van rivierkreeftjes
      • Soto Ajam
      • Cullen Skink
      • Prei-witlofsoep met zalmforel
      • Soupe au Pistou
      • Knoflook kaassoep
      • Waterkerssoep met oester
      • Biersoepje met gekarameliseerde ui
      • Glaasje met velouté van paddenstoelen en melkschuim
      • Koude amandel-knoflooksoep met druiven
      • Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal
      • Duivensoep met kervel
      • Pastinaaksoepje met gerookte paling
      • Spinazie/kokossoep met een krokant eitje
      • Wildbouillon met cantharellen.
    • Voorgerechten
      • Kalfstartaar met Hollandse garnalen en kokkels
      • Groentemuffins
      • Steak tartare van ossenworst
      • Gentse waterzooi met kip
      • Toast met een remoulade van rundermuis
      • Gevulde appeltjes met olijfolie-ijs
      • Pasteitje met Groenteragout
      • Cocktail van asperges en peer.
      • Mosselsoep met zacht gegaarde Kabeljauw
      • Huzarensalade
      • Wraps met Po’ Boy garnalenvulling
      • Prélude au Garage
      • Spaghetti van asperge met romige hamsaus
      • Eggs Benedict
      • Ceviche van coquille met passievrucht
      • Praline van tongfilet met gedroogde hesp
      • Tonijntartaar met avocado en daikon
      • Portobello Antoine
      • Scheermessen met groene tomaten en frambozendressing
      • Tilburgse mosterdsoep met kaasbitterballen
      • Zalmtartaar met gemarineerde asperges
      • Gamba met Mangotartaar
      • Grote Chinese garnalen met Thaise rijst en kreeftensaus
      • Bierpastei van haas en La Trappe Dubbel
      • Tarbot met gebakken oesters , kaviaar en hollandaise saus
      • Vegetarische sex on the plate
      • Crostini met asperges en scampi
      • Forelfilet met Sabayon
      • Crostini met boerenkool en pompoen
      • Bonbon van paling en gerookte
      • Tongscharfilet met saffraansaus en aardappelmousseline
      • Langoustine, quinoa, komkommer & shiso
      • viskoekjes met tomatensaus
      • Asperges met St. Jacobsmosselen
      • Zalmtartaar met mierikswortelroom
      • kabeljauw, garnalen en nantuasaus
      • Tartaar van kalf met avocadocrème
      • Herten carpaccio
      • Tompoes van kwartelfilet, met witlof, pasta en mosterdsaus
      • Tong met fettucini en citrusmousseline
      • Grote Chinese garnalen
      • Flan van asperges, gefrituurde oester, gepocheerd ei, aspergeroom en kaviaar
      • Zeeduivel op een romig bloemkoolzalfje
      • Geschroeide tonijn, asperges, lamsoor en truffel-aïoli
      • paling met kruidkoek
      • Gebakken zwezerik met witlof, portsaus en gratin van knolselderij
      • Salade van Eendenborst
      • st.Jacobsschelpen met Noilly Pratsaus
      • Aspergemousse met hollandse garnalen
      • Kwartelfilets met gesmoorde kwartelpootjes en saus
      • Coquilles met een dressing van lente-uiolie
      • Coquilles met catharellen
      • Eendenborst in balsamico-vinaigrette
    • Tussengerecht en/of Voorgerecht
      • Bietensalade
      • Ceviche van coquilles met gedroogde tomaat, radijs en dille
    • Sorbets
      • Sorbet van Parmezaanse kaas
      • Appelsorbet met whiskysabayon
      • Kweeperen sorbet
      • Appelsorbet
    • Hoofdgerechten
      • Caribische Garnalencurry met Coconut Rice
      • Lamsbout met ansjovis en peterseliedressing
      • Mocroburger met garnituur
      • Hete bliksem met klassiek gegaarde kalfssukade
      • Tarbot, gegaard in geklaarde boter, met krieltjes en groene asperges
      • Sous-vide gegaarde hertenfilet met VOC-kruiden, salade van knolselderij en appel, aardappelscones en
      • Ossenhaas met Ras el Hanoutsaus, Pommes Fondant en Mama’s salade
      • Polpettone con salsa di pomodoro con Uova Zuccate
      • Margret de Canard
      • Halve gebakken kreeft met champagne
      • Procureur met selderijpuree en noten
      • Hoofdgerecht Snack-bar/Cafetaria
        • Frikandel
        • Kipknots / Lihanboutje
        • Mexicano
        • “Friet” (Patates frites)
      • Gumbo
      • Scharrel Entrecote met wodka tomaatjes en bearnaisesaus
      • Nasi Campur (Nasi Rames)
        • Atjar Ketimoen
        • Gado Gado
        • Sambal Goreng Boontjes
        • Saté Toesoek Babi met Katjang saus
        • Nasi Koening
      • Paella met Socarrat
      • Robert Burns Haggis
      • Ris de Veau (kalfszwezerik en niertjes) met boerenbrood
      • Asperges a la Flamande met zalm en krieltjes
      • Struisvogelbiefstukjes met bonbon van groene kool en aardappelpoffertjes
      • Gerookte heilbotfilet met kokkels en langoustines
      • Roast van Reebout
      • Gegrilde zeebaars met kokoscurry
      • Hertenzadel met hertenbitterbal
      • Gebraden procureur met garnituur
      • Nage van mosselen & coquilles met krabtoast
      • Parelgortrisotto met gefrituurde asperges
      • Kalfszwezerik met mergelpaddenstoelen en basilicumsalsa
      • Biefstuk Stroganoff
      • Hazenrug met krab en wildsaus met chokolade
      • Paling in ’t groen – Hof van Cleve style
      • Merquez met Couscous en Ratatouille
      • Mosselen in la trappe dubbel
      • Gevuld ribstuk
      • Tongrolletjes met asperges
      • lamskoteletten met vruchtensalsa
      • Granalen in Tempura met gepocheerde zalm
      • Stoofpotje van rundvlees met rood bier.
      • Chili con carne met rijst en salade
      • Hertenbiefstuk met amandelroomsaus
      • Ragout van konijn met pruimedanten
      • Wilde eendenborst met bosbessensaus
      • SATÉ KAMBING MADURA
      • Gebraden lamsrack met asperges en honing/thymsaus
      • Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen
      • Mozaïek van Runder- en Kalfshaas
      • Lamsracks met gebakken bospaddenstoelen
      • Coq au vin met witlofsalade
      • Diamanthaas ingerold met een gevogeltefarce
      • Canard a l'Orange
      • Hertenbiefstuk met pastinaak
      • Hazenrugfilet met port/chocoladesaus, spruitjes, bospaddenstoelen en knolselderijpuree.
      • Paling in ’t groen – Hof van Cleve style
      • Asperges met zwezerik en mousselinesaus
      • Lamsfilet met sinaasappelsausje
      • Kwartel op de brouwmeesterswijze
      • Lamsrack met krokante Parmezaanse kaaskorst
      • Wiener schnitzel met garnituur
      • Côte à l’os met portsaus, ’n gefrituurd aardappelballetje en diverse groenten.
      • Tongschar op z’n Oostendes
      • Entrecote met rode wijnsaus en snijboontjes
      • Asperges met puree en lamsvlees
      • Coniglio con olive nere (Konijn met zwarte olijven)
      • Eendenborst met kriekensaus
      • Geroosterde zeebaars met Rode uiencompote
      • kalfswang op een zalfje van knolselderij.
      • Wildzwijn tournedos met portsaus en garnituur.
      • Ribkarbonade met soubisesaus, Mittelbergheim aardappelen en gegratineerd brussels lof
    • Nagerechten
      • Tiramisu met Poche crema
      • Knapzakjes van Rochebaron, appel en abrikoos
      • Kokoscrème met blauwe bessen
      • Koffiedessert met slagroom
      • Banana Splash
      • Poire Belle Hélène
      • Millefeuille van kaneelwarka Flinterdun kaneeldeeg met mascarponecrème en fruit
      • Tiramisu
      • Sabayon van Prosecco met zomerfruit
      • Normandische appeltaart met calvados
      • Appelsorbet/Calvados
      • Sinaasappel bavarois
      • Bananenmilkshake
      • Bananas Foster
      • Pavlova's met fruit en griekse yoghurt
      • KOEÉ LAPIS (spekkoek, kruidige twee kleurencake)
      • wafels met karnemelkijs en gekonfijte druiven
      • Cranachan
      • Zomeravondcompositie
      • Aspergebavarois met frambozen
      • Gebraden ananas met ijs en karamelsaus
      • Gruyère éclair gevuld met ricotta, dragon en crispy spek
      • Loempia van roomkaas met aardbeiensaus
      • Advocaattrifle met salted caramel fudge
      • Gepofte appels met bitterkoekjes en ijs
      • Calvados parfait met gekarameliseerde appeltjes en blauwe bessen
      • Limoncello dessert
      • Crèma Catalane
      • Witte chokolade cheesecake met aardbeien.
      • Malakoff-pudding
      • Limoncello Semifreddo
      • Romanov Pavlova Korsakow
      • Provencaalse aardbeien met een mousse van witte chocolade
      • Peren in Bockbier met bierparfait
      • Chokolade Flensjes
      • Erotische Chocolade Aardbeien
      • Zoete cannelloni van geitenkaas
      • Karamelflan met italiaans peertje
      • Tiramisu op zijn Vlaams
      • Volle melkchocolade met rum en marshmallow
      • Hazelnootparfait
      • Camembert met karamelsaus van rode port
      • Omelet van pure chocolade met slagroom
      • Baba met limoncello
      • TAGOPHAGTONG (POMPOENCRÈME
      • Taartje van aardbeienmousse met ijs
      • Muhallabieh
      • Hollandse kaasterrine
      • Chocoladerisotto met Amarula
      • Ile Flottante (Sneeuwballen)
      • Gemarineerde ananas, chocolademousse en ’n bolletje vanille ijs.
      • hazelnootparfait met bijgerechten
      • Calvadosparfait met gecaram.appeltjes en blauwe bessen
      • Chocolademousse met yoghurtijs en veenbessencompote
      • Romanoff Pavlova Korsakow
      • Mascarponemousse met aardbeien
      • Asperge-ijs met fruitmelange
      • Umerbavarois met sinaasappelsap
      • amaretto creme brulee
      • Kaisersmarren met appelstroop-ijsmousse
      • Honing-sinaasappelijs met een Bonbon van gedroogde vruchten
      • Amandelpudding in moscovisch gebak met amarattosabayon
      • Kaiserschmarrensalat mit Rumtopf Früchten
      • Pannacotta met eau de limoncello en sorbet van rood
      • Gecaramelliseerde asperges met roomijs en aardbeien
      • Dolci
      • Millefeuille met mokkacreme en hazelnoten
      • Ananas Flambee
      • flensjes Korsakow
      • Gepocheerde peren met marsala en zabaglione
      • Variaties van mokkakoffie, sterk romig en ijsgekoeld
    • Bijgerechten
      • Court Bouillon
      • De Sauzen
      • Remouladesaus
      • Cajun Kruidenmix
      • Limoencurd
      • Specerijenmix voor wild
      • Wilde rijst Risotto
      • Vanille-ijs recept
      • Recept Mango chutney
      • Pommes duchesse
      • Visbouillon (-fond) (-fumet)
      • NAMJINDÄNG ( PANGSIT CHILI SAUS)
      • Pindasaus
      • Nasi Putti
      • GADO-GADO
      • Lavendelijs (8 p)
      • Spinaziesalade met dadels en amandelen
      • Basis roomijs
      • Banketbakkersroom
      • Boterroom
      • Ganache
  • Verslagen van kookavonden
    • mondkapjes en ontsmettingsmiddelen
    • Virtueel Koken
    • Lekker gewoon uit Loon
    • Sommelier
    • Het moet op
    • Een Marokkaanse maaltijd
    • een Grote Veer
    • Slakken-wassers
    • Het is tijd...
    • Slagroomspuit
    • Cafetaria-sfeertje
    • Kreodelahitie
    • de Durfal
    • Hoog Bezoek
    • Schotse Maaltijd
    • zwezerik
    • Rekenfoutje
    • proeve van bekwaamheid
    • Tafellakens
    • Aanpassingsproblemen
    • De Mussenberg
    • Het luikje
    • Stokbrood
    • Hoogtepunt
    • Men lene een ei.....
    • Je tante van 94
    • Redders in de nood
    • Labyrint
    • Ambouchure
    • Provence
  • Foto's
    • foto's uit het verleden.
    • Kerstdiner 2018
    • Kerstdiner 2017
    • carnaval 2014
    • Carnaval 2012
    • Carnaval 2011
    • Carnaval 2010
  • Favoriete gerechten
    • Paling met Kruidkoek
    • Prelude au Garage
    • Paling in 't groen-Hof van Cleve style
  • Links
    • Lekker gewoon uit Loon
    • cafe de kiosk
  • Klup Korsakow op social media
  • Overzicht van alle pagina's
  • Huish. Reglement
  • Kookpraatje
    • December 2020
    • Kookpraatje september 2020
    • Kookpraatje Juni 2020
    • Kookpraatje Mei 2020
    • Kookpraatje Maart 2020
    • Kookpraatje februari 2020
    • Kookpraatje januari 2020
    • Kookpraatje november 2019
    • Kookpraatje oktober 2019
    • Kookpraatje september 2019
    • kookpraatje Juni 2019
    • Kookpraatje Mei 2019
    • Kookpraatje April 2019
    • Kookpraatje maart 2019
    • Kookpraatje februari 2019
    • Kookpraatje januari 2019
    • Kookpraatje bij kerstmenu 2018
    • Kookpraatje November 2018
    • kookpraatje oktober 2018
    • kookavond september 2018
    • Kookpraatje Juni 2018
    • Kookpraatje Mei 2018
    • kookpraatje april 2018
  • Wijnadvies v.d. Maand
    • Wijnadvies september 2020
    • wijnadvies bij menu 9 Juni 2020
  • Zoeken

Nieuws

  • Internetkoken 9 Juni
  • Internet koken wegens Corona maatregelen.
  • Workshop bij slagerij Le Jeune
  • Onze Burgemeester op Bezoek
  • Weekend Zeeland 2018
  • BBQ 2018
  • Weekend Zeeland
  • Workshop Sligro 2017
  • Workshop Sligro 4-2015
  • Workshop Sligro
  • wereldvoedseldag 2013
  • Carnaval 2013

Reactie plaatsen

Reacties

Herman
24 dagen geleden

Aan al onze volgers: een gezond en gelukkig 2021. Ik hoop jullie met nog heel veel mooie recepoten te mogen verrassen!

Herman
6 maanden geleden

Mooie frisse layout zo!

Charles Marsé
7 maanden geleden

helaas moeten we koken op grote afstand, hopelijk komen er snel betere tijden opdat we weer met zijn allen gezamenlijk achter het fornuis kunnen staan.
Intussen is “onze site” een mooi naslagwerk voor Bourgondische culinaire receptuur, verslagen van de diverse bijeenkomsten.

Herman
8 maanden geleden

Leuk verslagje Frans. Blijkbaar zijn we thuis efficiënter als op de club. Hoe zou dat nu toch komen.....

Herman
8 maanden geleden

Zeer zeker een gezellige avond! Lastig om iedereen te volgen via die mini-schermpjes, maar toch ook wel gezellig. Maar liever echt in de keuken met elkaar....

Herman
8 maanden geleden

Vol verwachting klopt mijn hart.. Ben benieuwd naar deze nieuwe ervarign.

Herman
10 maanden geleden

Mooi weergegeven Toine

Coert Donders
een jaar geleden

En wat een vooruitziende blik. Ons nieuw lid staat ook al op de groepsfoto !

Jan van Gompel
een jaar geleden

Heerlijk diner, prachtige wijnen en mooie en gezellige mensen. Top om bij dit kluppie te horen. Het kerstdiner was wederom geweldig!

Herman
een jaar geleden

Allemaal heel erg bedankt voor de bijzonder geslaagde avond.
Een trotse chef.....

Coert
2 jaar geleden

Toine, weer een mooie fotoreportage van een zeer geslaagde avond bij een mooi gastvrij Astrid en Jan.
En nu allemaal culinair genieten op vakantie

Charles
2 jaar geleden

Deze maand koken op de Franse tour en een varken ontleden bij Le Jeune de topslager van Tilburg. Dat wordt een culinair spektakel. Foto’s en verslag volgen nog⚔️🍟🍽🍷

Herman
2 jaar geleden

Toinde, de site ziet er weer geweldig uit!

Charles
2 jaar geleden

Het kerstdiner 2018 was wederom een festijn mede door de sommelier welke interessante achtergrond info gaf over de diverse wijnen. De diverse gerechten waren van een bijzonder niveau een Michelin Bib waardig! Compliment aan de website beheerder Toine, welke na elke bijeenkomst de website actualiseert met de nieuwste recepten en foto’s van de gerechten

Jan van Gompel
2 jaar geleden

Wederom samen met onze dames genoten van het fantastisch kerstdiner. Het geheel compleet gemaakt met een wijnkaart van gastsommelier Coen Pollaert, dan kun je alleen maar zeggen: het was een waar culinair feestje! Geweldig!

Coert
2 jaar geleden

Wat hebben wij in de Gemeente toch een leuke spontane burgemeester. Daar mogen we trots op zijn.
Hanne, bedankt voor je bezoek aan onze kookclub en je oprechte betrokkenheid.

Toine de Wijs
2 jaar geleden

Frans complimenten voor je verslagje.
Toine

Jan van Gompel
2 jaar geleden

Mooi sfeervol verslag en dito foto's. Alles werkte mee: mooie weer, lekkere drankjes, heerlijke eten en natuurlijk...het prachtige verblijf van Letty en Harry. Dank voor het sfeervolle weekend en gastvrijheid van onze Harry! Op naar het volgend jaar...

Coert
2 jaar geleden

Mooi verslag van ons weekend Toine en wederom is de website up to date. Knap!
En; ook op 9 oktober was het weer een geslaagde avond met een vrolijke enthousiaste gast.

Coert Donders
2 jaar geleden

Eindelijk weer eens "echte" whiskey op. Goed gezien Toine!

Jan van Gompel
2 jaar geleden

Ziet er weer goed uit! Coert als jij op 10 september kookt, dan koken wij op 11 september :-)...

Coert Donders
2 jaar geleden

Dat beloofd een mooie avond te worden op 10 september.
Ik ben benieuwd!

Tonny
3 jaar geleden

Heren het ontvellen van o.a.tomaten is emonderen .😉

Herman Broers
3 jaar geleden

Toine, de pagina ziet er weer prima uit! Zoals altijd.... :)

Herman
3 jaar geleden

Als nederige Chef van dit vrolijke clubje wordt ik steeds trotser! Het niveau van de kookkunsten stijgt zienderogen, waardoor iedereen er ook steeds meer lol in krijgt. Mooi om te zien gebeuren :)

Jan van Gompel
3 jaar geleden

Compliment aan onze Toine voor de mooie en duidelijke website. Een mooi visitekaartje voor onze gezellige kookvriendenclub! Dat we nog lang mogen genieten van onze professionele kookkunsten. Onze nieuwe locatie zal hierbij zeker een positieve bijdrage leveren. A bien tot mes confreres.

Coert
3 jaar geleden

Toine, bedankt voor het geweldig onderhouden van onze website. Zo is het een ideale website geworden om ideeën op te doen.

En een geweldige locatie gevonden met perfecte faciliteiten!

Koos Haeck
3 jaar geleden

Leuk stukje over weekendje Zeeland. Mooie foto's. Ik heb het leuk gevonden jullie weer te zien.
groet,
Koos

© 2012 - 2021 Bourgondisch-Heerengenootschap Korsakow