Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse mei 2018 (10 personen)
Amuse: AUMÔNIÈRE (buideltje van asperges)
Ingrediënten:
5 asperges
2 ons gekookte ham, in dunne reepjes
1 bosje verse kervel, fijngehakt
5 tl bieslook fijngehakt
10 sprieten bieslook
250 gr crème fraiche
30 plakjes filodeeg van 12 x 12 cm
kerriepoeder
peper
zout
Bereiding per buideltje:
- Een halve beetgaar gekookte witte asperge in dunne plakjes snijden
- Mengen met:
- Een halve eetlepel reepjes gekookte ham
- Een halve theelepel fijngesneden kervel
- Een halve theelepel fijngesneden bieslook,
- 2 el crème fraîche,
- Zout, peper en snufje kerriepoeder,
- 3 plakjes filodeeg van 12 bij 12 cm schuin op elkaar leggen.
- Mengsel in midden van deeg leggen en deeg als buideltjes dichtknijpen.
- Buideltje met sprietje bieslook dichtbinden.
Buideltjes in midden van oven (190 graden) in ca.10 min. krokant bakken.