Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse mei 2018 (10 personen)

Amuse: AUMÔNIÈRE (buideltje van asperges)

 

Ingrediënten:

5                     asperges

2 ons              gekookte ham, in dunne reepjes

1 bosje           verse kervel, fijngehakt

5 tl                  bieslook fijngehakt

10 sprieten    bieslook

250 gr            crème fraiche

30 plakjes      filodeeg van 12 x 12 cm

kerriepoeder

peper

zout

Bereiding per buideltje:

  1. Een halve beetgaar gekookte witte asperge in dunne plakjes snijden
  2. Mengen met:
  3. Een halve eetlepel reepjes gekookte ham
  4. Een halve theelepel fijngesneden kervel
  5. Een halve theelepel fijngesneden bieslook,
  6. 2 el crème fraîche,
  7. Zout, peper en snufje kerriepoeder,
  8. 3 plakjes filodeeg van 12 bij 12 cm schuin op elkaar leggen.
  9. Mengsel in midden van deeg leggen en deeg als buideltjes dichtknijpen.
  10. Buideltje met sprietje bieslook dichtbinden.

Buideltjes in midden van oven (190 graden) in ca.10 min. krokant bakken.