Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht oktober 2019 (12 personen)

Toast met een remoulade van rundermuis

 

Ingrediënten:

  • 300 gr rundermuis (het stuk vlees dat vaak voor carpaccio wordt gebruikt)
  • 250 gr mayonaise
  • 3 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 40 gr kappertjes
  • 40 gr augurk, in fijne brunoise
  • 15 gr platte peterselie (en wat om te garneren)
  • 30 gr Dyon mosterd
  • Worcestershire saus
  • Zout en peper
  • Boter
  • 12 plakken bruin zuurdesembrood

 

Bereiding

  • Bestrooi de rundermuis royaal met zout en peper en braad deze aan.
  • Gaar in een oven op 120°C tot een kerntemperatuur van 48°C.
  • Maak een remouladesaus van de overige ingrediënten.
  • Snijd het vlees in brunoise.
  • Vermeng het vlees met de remouladesaus en breng op smaak.
  • Rooster de plakken brood op het grillrooster
  • Besmeer de toast met de saus, garneer af met wat peterselie en serveer direct