Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Hoofdgerecht september 2020 (9 personen)

Caribische Garnalencurry met Coconut Rice

 

 

  • 1 kg rauwe gamba’s, gepeld (12/20 Sligro)
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 4 tl kerriepoeder

 

  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 uien, gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 4 el olijfolie
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 tl zout
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 el ketchup
  • 1 rode peper
  • 1 el maïzena
  • 300 ml water

 

 

 

Indien nodig: pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.

Kruid de garnalen met zout, peper en kerriepoeder en zet ze apart.

 

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de paprika, ui en knoflook totdat de ui glazig wordt.

Voeg de tijm en de kokosmelk toe en laat op laag vuur verder pruttelen.

 

Voeg nu zout, ketchup, kerriepoeder en NAAR SMAAK de rode peper toe. Roer alles goed door.

 

Voeg de garnalen toe en wacht tot ze roze kleuren.

 

Meng maïzena met het water en voeg dit toe.

Laat het geheel 3 minuten koken, totdat de garnalen stevig en gaar zijn en de saus is ingedikt.

 

Voeg naar smaak zout en peper toe.

 

Coconut Rice

  • 800 ml water
  • 800 ml kokosmelk
  • 800 gr rijst
  • 4 tl kristalsuiker
  • 2 tl zout
  • Zeste van 2 limoenen

 

Was de rijst en laat deze goed uitlekken.

Breng de kokosmelk samen met het water, suiker en zout aan de kook.

Voeg daarna de rijst en de zeste van de 2 limoenen aan toe.

 

Plaats de pan op héél laag vuur, zodat het water maar net aan de kook blijft. Laat de rijst op deze manier in ongeveer 20 minuten gaar worden.

 

Haal dan de pan van het vuur (met deksel) en laat nog minimaal 10 minuten nastomen.