Citroensorbet

Ingrediënten:

1             citroen

               suiker

 

6             citroenen

4 dl         water

300 gr    suiker

2 bl         gelatine (3,4gr)

 

 

 

 

 

 

 

 

10           muntblaadjes

 

 

Bereidingswijze:

Snijd, als garnering, uit de citroen 5 schijfjes van 5 mm dikte. Halveer ze en bestrooi ze met wat suiker. Zet weg.

 

Pers de citroenen uit.

Breng het water aan de kook en los er de suiker in op.

Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot onder de 45ºC. Los er dan de voorgeweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes in op en doe er het citroensap bij.

Controleer de smaak.

Laat afkoelen en draai het vervolgens in de sorbetière tot  ijs.

Plaats 10 “Yockey” cocktailglaasjes in de vriezer

 

Presentatie:

Doe in de ijskoude glazen een bolletje ijs. Garneer af met een muntblaadje en een gesuikerd citroenschijfje.