Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Voorgerecht (10 personen)

Bierpastei van haas en La Trappe dubbel in groene kool

11 oktober 2016

 Ingrediënten:

750 gr hazenrugfilet

5 eidooiers

4 dl room culinair

3 flesjes La Trappe dubbel

150 gr spekblokjes

10 grote bladeren van groene kool

2 dl wildfond

2 eetlepel honing

5 jeneverbessen

bruine roux

tijm

zeezout

groene peperkorrels

nootmuskaat

Eikenbladsla of Lollo Rosso

 

Bereiding

Filet in blokjes snijden en pureren met staafmixer. Wat tijm, zeezout en groene peperkorrels toevoegen.

De eidooiers er door kloppen, daarna room en 2 dl bier er door kloppen.

Hazenfarce in de koelkast zetten tot gebruik

 

Spekblokjes uitbakken en afblussen met 1 flesje bier.

Bier tot de helft inkoken en op smaak brengen met nootmuskaat.

Koolbladeren in de pan leggen, paar minuten zachtjes laten koken tot bladeren zacht zijn

 

10 cocottes met aluminiumfolie bekleden en daarna met een koolblad. Koolblad over de rand van de schaaltjes laten hangen. Hazenfarce verdelen over de schaaltjes, vouw de koolbladeren dicht over de farce.

 

De cocottes in een braadslede zetten en deze 25 minuten bakken in een oven van 175 graden.

 

Iets laten afkoelen, dan de cocottes keren boven een bord en de folie verwijderen.

Laat verder afkoelen.

  • De wildfond inkoken met de rest van het bier, honing en jeneverbessen. Bind tot een mooie saus met de bruine roux. Snijd de pasteien in 3 plakken en schik ze op het bord. Schenk er een beetje van de saus over.
  • Leg op elk bord een mooie toef sla.
  • Presentatie:
  • De wildfond inkoken met de rest van het bier, honing en jeneverbessen. Bind tot een mooie saus met de bruine roux.

    Leg op elk bord een mooie toef sla.

    Snijd de pasteien in 3 plakken en schik ze op het bord. Schenk er een beetje van de saus over.