Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht november 2018 (10 personen)
Soto Ajam
Ingrediënten
- 150 gram kippendijen zonder bot en vel
- 1 middelgrote wortel, in zeer fijne julienne
- 2 blaadjes salam
- 150 gram taugé
- 300 gram (1 pakje) dunne bami
- 1 kippenbouillonblok
- wat selderie fijngesneden
- wat gebakken uitjes (kant en klaar)
- zout en peper
Bereidingswijze
- Kruid de stukken kip met zout en peper en trek in ca. 2 liter water bouillon van de kip met de wortel, bouillonblokje en salam.
- Is de kip gaar, snijd het vlees dan in dunne reepjes en houdt warm
- Intussen kan de bami gaarkoken en uitlekken volgens de gebruiksaanwijzing.
- De taugé wassen en de groene schilletjes verwijderen.
- Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water overheen. Taugé is dan lekker knappend en klaar voor gebruik.
- De bouillon moet op een klein vuur warm blijven.
Serveren
Schep dan als volgt in een soepkommetje:
- een plukje bami,
- plukje taugé,
- stukjes kip,
- selderie
- hierover de hete bouillon gieten
- garneren met de gebakken uitjes.
BEWAAR een half kopje bouillon voor de Babi Pangang.