Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht november 2018 (10 personen)

Soto Ajam

Ingrediënten

  • 150 gram kippendijen zonder bot en vel
  • 1 middelgrote wortel, in zeer fijne julienne
  • 2 blaadjes salam
  • 150 gram taugé
  • 300 gram (1 pakje) dunne bami
  • 1 kippenbouillonblok
  • wat selderie fijngesneden
  • wat gebakken uitjes (kant en klaar)
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Kruid de stukken kip met zout en peper en trek in ca. 2 liter water bouillon van de kip met de wortel, bouillonblokje en salam.
  • Is de kip gaar, snijd het vlees dan in dunne reepjes en houdt warm
  • Intussen kan de bami gaarkoken en uitlekken volgens de gebruiksaanwijzing.
  • De taugé wassen en de groene schilletjes verwijderen.
  • Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water overheen. Taugé is dan lekker knappend en klaar voor gebruik.
  • De bouillon moet op een klein vuur warm blijven.

 

Serveren

Schep dan als volgt in een soepkommetje:

  • een plukje bami,
  • plukje taugé,
  • stukjes kip,
  • selderie
  • hierover de hete bouillon gieten
  • garneren met de gebakken uitjes.

 

 

BEWAAR een half kopje bouillon voor de Babi Pangang.