Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

 

BIJGERECHT 14-7-2015

GADO-GADO (GROENTEN GERECHT)

 

Ingrediënten:

 

4 eieren

2 oranje zoete aardappelen (dit onderdeel vervalt en wordt vervangen door rijst)

2 gewone aardappelen (dit onderdeel vervalt en wordt vervangen door rijst)

150 gram (gele) courgette

300 gram kool (spits,chinees)

2 wortel in plakjes van ca 1 cm dik

2 wortel juliène gesneden ca. 5 cm lang.

2 komkommer

500 gram verse taugé

Takjes waterkers, ter garnering

Kroepoek

Gebakken uitjes

 

Bereiding:

 

Doe water in een pan en kook de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder een koude kraan en laat afkoelen.

Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de zoete aardappel in plakjes van ca. 1 cm dik. Halveer de gewone aardappelen en snijd ze in plakjes van ca. 1,5 cm dik. Snijd de courgette in plakjes, die vervolgens in tweeën of vieren snijd. Snijd de kool in grote stukken.

 

Blancheer alle groenten om de beurt in kokend water: let op, laat ze niet te gaar worden. De zoete en gewone aardappelen hebben 8-10 minuten nodig, de courgette ca. 1 minuut, de kool en de wortel 2 minuten.

Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan en dompel ze in een pan ijskoud water. Giet ze af en laat even drogen op een schone theedoek.

 

Pel de eieren en snijd ze in tweeën of vieren. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Leg alle groenten op een schaal en garneer ze met de partjes ei, taugé en waterkers.

 

Hoe eet je Gado-Gado:

Neem van alle groenten op de schaal een kleine hoeveelheid, voeg pindasaus toe, verkruimel daarover heen een handvol kroepoek en eventueel wat gebakken uitjes.