Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert februari 2020 (12 personen)

Kokoscrème met blauwe bessen

 

 

  • 250 gr walnoten
  • 250 gr witte amandelen (ongebrand, zonder vlies)
  • 10 el gebroken lijnzaad
  • 1 zakje kokosrasp
  • 600 ml kokosmelk (pakjes van 200 ml)
  • 150 ml water
  • Kaneelpoeder
  • Bakje blauwe bessen

 

Rooster de kokosrasp in een droge pan tot deze goudbruin is. Blijf erbij en blijf omscheppen!

Zet apart en laat afkoelen.

 

Weeg noten en lijnzaad af en maal ze goed fijn met keukenmachine of staafmixer.

 

Warm de kokosmelk met het water op in een pannetje en voeg het notenmengsel toe.

Voeg naar smaak ook wat kaneelpoeder toen.

 

Laat dit mengsel even opkoken en dan 10 minuten verder pruttelen, totdat het de gewenste dikte heeft.

 

Verdeel over 12 schaaltjes of coupes, doe er plasticfolie over om een vel te voorkomen en laat afkoelen.

 

Garneer voor het opdienen af met de kokosrasp en blauwe bessen.