Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Bijgerecht november 2021 (10 personen)

Varkensvlees vindaloo

 

 

ingrediënten{:

  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels kardemonpoeder
  • 2 theelepels fenegriekpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 5 eetlepels wittewijnazijn
  • 6 eetlepels plantaardige olie
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 1,5 KILO varkensvleesvlees, in blokjes van 2,5 cm
  • Stuk verse gember, 5 cm, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel kurkuma

 

 

 

Bereiding

  • Voeg komijnpoeder, chilipoeder, peper, kardemon en fenegriek samen in een kommetje.
  • Voeg daar zout, suiker en witte wijnazijn aan toe en roer tot een dun papje.
  • Verwarm 2 eetlepels olie en bak hierin de uien, 8 tot 10 minuten op een matig vuur
  • Bak in een andere pan de vleesblokjes 10 minuten, tot ze enigszins bruin worden. Haal met een schuimspaan uit de pan, bewaar het bakvet.
  • Voeg de geraspte gember en geperste knoflook toe aan de pan. Bak dit 2 minuten.
  • Voeg dan de koriander en kurkuma toe en bak nogmaals 2 minuten.
  • Voeg dan hieraan het uien-specerijmengsel toe en bak het geheel 5 minuten.
  • Doe daarna het vlees terug in de pan met 3 deciliter HEET water. Dek de pan af en laat het geheel 1 uur sudderen (of tot het vlees gaar is).