Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Bijgerecht november 2021 (10 personen)
Varkensvlees vindaloo
ingrediënten{:
- 2 eetlepels komijnpoeder
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels kardemonpoeder
- 2 theelepels fenegriekpoeder
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel rietsuiker
- 5 eetlepels wittewijnazijn
- 6 eetlepels plantaardige olie
- 2 grote uien, fijngehakt
- 1,5 KILO varkensvleesvlees, in blokjes van 2,5 cm
- Stuk verse gember, 5 cm, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 theelepels korianderpoeder
- 1 theelepel kurkuma
Bereiding
- Voeg komijnpoeder, chilipoeder, peper, kardemon en fenegriek samen in een kommetje.
- Voeg daar zout, suiker en witte wijnazijn aan toe en roer tot een dun papje.
- Verwarm 2 eetlepels olie en bak hierin de uien, 8 tot 10 minuten op een matig vuur
- Bak in een andere pan de vleesblokjes 10 minuten, tot ze enigszins bruin worden. Haal met een schuimspaan uit de pan, bewaar het bakvet.
- Voeg de geraspte gember en geperste knoflook toe aan de pan. Bak dit 2 minuten.
- Voeg dan de koriander en kurkuma toe en bak nogmaals 2 minuten.
- Voeg dan hieraan het uien-specerijmengsel toe en bak het geheel 5 minuten.
- Doe daarna het vlees terug in de pan met 3 deciliter HEET water. Dek de pan af en laat het geheel 1 uur sudderen (of tot het vlees gaar is).