Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht januari 2018 (10 personen)
Tonijntartaar met avocado en daikon
Ingrediënten:
750 g daikon of rettich
3 el bloem
100 ml rijstazijn
50 g suiker
3 cm geraspte gember
7 avocado’s
1/2 rode peper, fijngehakt
2 el limoensap
1 flinke vleestomaat
verse koriander
500 g verse tonijn
2 el mais- of arachideolie
5 gekookte kwarteleitjes
Bereidingswijze
- Schil de daikon en snijd 100 gram in flinterdunne plakjes. Hussel om in een zeef met wat bloem en schud goed uit. Frituur krokant op 160°C en laat uitlekken op keukenpapier.
- Rasp de rest van de daikon. Breng de azijn met 100 ml water en de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Giet het zoetzuur op de daikon en meng de geraspte gember erdoor. Laat minimaal 30 minuten trekken, bij voorkeur langer.
- Halveer de avocado’s. Lepel het vruchtvlees uit 2 avocado’s en snijd in kleine blokjes. Smeer de snijvlakken van de andere avocado’s in met limoensap en roer de rest van het sap door de blokjes.
- Halveer de tomaat en lepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng samen met de peper, koriander en avocadoblokjes tot guacamole. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Hak een groffe tartaar van de tonijn, meng met de olie en breng op smaak met versgemalen peper en zout
- Verdeel tonijntartaar, ingelegde daikon (even goed uitknijpen) en guacamole over de avocadohelften. Halveer de kwarteleitjes en zet ze op de avocado’s. Garneer met de daikonchips.