Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert mei 2024 (10 personen)

Dessert-soep van ananas met chocolade-chilitruffels

 

 

Ingrediënten

 

  • 6 deciliter water
  • 180 gram suiker
  • 2 theelepels gemalen chilipepers
  • 2 rijpe ananassen (vers)
  • 80 gr pure chocolade
  • 25 centiliter kookroom
  • 4 eetlepels honing
  • 2 theelepels gemalen chilipepers
  • 25 gram boter, op kamertemperatuur
  • 1 liter vanille-ijs

 

Bereiding: BEGIN METEEN MET DE CHOCOLADE!

 

  • Hak de chocolade fijn
  • Breng de room met de honing en 2 theelepels gemalen chilipeper tegen de kook aan. Schenk dit mengsel over de chocolade en roer het glad
  • Voeg daarna de boter toe en roer goed door
  • Bedek een grote bakplaat met een stuk bakpapier of plasticfolie
  • Maak met een spuitzak (minstens) 10 dunne schijfjes (ong Æ 3 cm) op de plaat en zet deze meteen in de vriezer, zodat de chocolade op kan stijven

 

  • Breng het water aan de kook met de suiker en 2 theelepels gemalen chilipepers
  • Laat dit inkoken tot een siroop
  • Laat de siroop afkoelen in de koelkast
  • Schil de ananassen, verwijder het middenstuk en snijd de ananassen in stukjes
  • Doe de ananas in een blender en schenk er de siroop bij
  • Blender het tot een glad mengsel
  • Zet in de koelkast tot gebruik

 

Verdeel de soep over 10 borden of kommen

Leg in het midden een bol van het vanille-ijs en garneer met de chocolade flikken