Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Dessert mei 2024 (10 personen)
Dessert-soep van ananas met chocolade-chilitruffels
Ingrediënten
- 6 deciliter water
- 180 gram suiker
- 2 theelepels gemalen chilipepers
- 2 rijpe ananassen (vers)
- 80 gr pure chocolade
- 25 centiliter kookroom
- 4 eetlepels honing
- 2 theelepels gemalen chilipepers
- 25 gram boter, op kamertemperatuur
- 1 liter vanille-ijs
Bereiding: BEGIN METEEN MET DE CHOCOLADE!
- Hak de chocolade fijn
- Breng de room met de honing en 2 theelepels gemalen chilipeper tegen de kook aan. Schenk dit mengsel over de chocolade en roer het glad
- Voeg daarna de boter toe en roer goed door
- Bedek een grote bakplaat met een stuk bakpapier of plasticfolie
- Maak met een spuitzak (minstens) 10 dunne schijfjes (ong Æ 3 cm) op de plaat en zet deze meteen in de vriezer, zodat de chocolade op kan stijven
- Breng het water aan de kook met de suiker en 2 theelepels gemalen chilipepers
- Laat dit inkoken tot een siroop
- Laat de siroop afkoelen in de koelkast
- Schil de ananassen, verwijder het middenstuk en snijd de ananassen in stukjes
- Doe de ananas in een blender en schenk er de siroop bij
- Blender het tot een glad mengsel
- Zet in de koelkast tot gebruik
Verdeel de soep over 10 borden of kommen
Leg in het midden een bol van het vanille-ijs en garneer met de chocolade flikken