Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse november 2022 (10 personen)

Mousse van Parmezaan op Parmezaankrokantje

 

 

 

Ingrediënten

  • 80 gr volle melk
  • 150 gr Parmezaan
  • 80 gr eiwit (3 eieren, bewaar de dooiers!)
  • 25 gr suiker
  • 65 gr slagroom
  • 1 blaadje gelatine

 

 

 

 

Bereiding:

 

  • Rasp de Parmezaanse kaas zo fijn mogelijk
  • Week de gelatine in koud water.
  • Sla het eiwit stijf met de suiker in een vetvrije kom.
  • Verwarm de melk samen met 80 gram van de Parmezaanse kaas en los hier de gelatine in op.
  • Zeef het geheel en laat licht afkoelen.
  • Sla ondertussen de slagroom stijf
  • Meng het Parmezaanmengsel met het stijfgeslagen eiwit en spatel er de geslagen room doorheen.
  • Vul siliconen (ijsblokjes) vormen naar keuze met de massa: zorg dat je 10 blokjes hebt.
  • Vries de massa aan in de chiller of vriezer.
  • Neem een dresseerring van ong 5 cm
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zonder stoom)
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Strooi met de ring 10 rondjes van de rest van de parmezaanse kaas op de bakplaat
  • Leg een tweede laag bakpapier op de rondjes en verzwaar dit met een andere bakplaat
  • Plaats het geheel ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten
  • Laat afkoelen en krokant worden, haal intussen de mousse uit de vriezer
  • Plaats een rondje op een bord en plaats daarop een blokje mousse