Romanoff Pavlova Korsakow

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Romanoff Pavlova Korsakow. (10p)

Dessert

8-7-2014


Ingrediënten:

Pavlova

6  eiwitten

300 g suiker

1 tl azijn

1 tl maïzena

 

Romanoff-vulling

200 g aardbeien

100 ml sinaasappelsap

50 ml wodka

350 g slagroom

 

Topping

50 g geschaafde amandelen

250 g aardbeien

 

Extra nodig

bakpapier

Bereiding:

Pavlova

Verwarm de oven voor op 120 ºC.

 Klop in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje (al mixend) driekwart van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor. Spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor.

Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat tot acht hoopjes. Druk met een spatel in het midden van het eiwitschuim, zodat je een soort nestje krijgt. Laat het eiwitschuim circa 1 uur en 30 minuten in de oven drogen.

 Romanoff-vulling

Verwijder de kroontjes van de aardbeien snijd de aardbeien door de helft. Marineer de aardbeien circa 1 uur in het sinaasappelsap en de wodka. Laat de aardbeien uitlekken en houd de marinade apart. Prak de aardbeien grof met een vork. Klop de slagroom stijf en meng met de geprakte aardbeien.

 Topping

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de amandelen in de oven in circa 8 minuten goudbruin. Maak de aardbeien schoon. Verdeel de Romanoff-vulling over de pavlova en druk de aardbeien erin. Bestrooi met de geroosterde amandelen.