Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Blini’s met zalm, zure room en kaviaar(10pers)

Amuse 14-3-2017

Ingrediënten:

750 gram kruimige aardappel

10-15 gram zout

2 eidooier

2 eiwitten

50 gram bloem

75 gram zure room voor het beslag

75 gram zure room voor op de blini’s

paar takjes dille

450 gram verse zalm in heel dunne plakken

20 gram (zwarte imitatie-)kaviaar

Bereiding:

Schil de aardappels, snijd deze in stukken en kook ze gaar met wat zout. Laat ze uitdampen op een en druk ze door de pers tot een fijne puree.

Meng de eidooier, bloem en zure room met de aardappelpuree. Klop het eiwit met een klein beetje zout op tot een luchtige massa. Meng de aardappelpuree met de luchtige eiwitmassa. Doe het beslag in een spuitzak (het kan ook met een lepel).

Verwarm een bakpan met een klein beetje olie. Spuit mooie ronde blini’s (3-5 cm) in de pan en draai om wanneer ze mooi gekleurd zijn.

Bewaar een aantal puntjes dille voor garnering en hak de rest heel fijn.

Meng de fijngehakte dille door de resterende zure room.

Leg twee plakjes zalm op elke blini. Maak een quenelle van de zure room met dille (met twee warme theelepels). Voeg een toefje kaviaar op zure room toe.