Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Hoofdgerecht november 2018 (10 personen)
Sambal Goreng Boontjes
Ingrediënten
- 500 gram sperzieboontjes
- 2 grote uien fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 stukje trassi
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 1/8e blok santen
- zout, peper en nootmuskaat
Bereidingswijze
- Fruit in olie de uien, knoflook, sambal, trassi en de bruine suiker.
- Voeg zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak toe.
- Kook de boontjes in water met wat zout. De bonen niet helemaal gaar laten koken.
- Als de uien bruin zijn, de bonen toevoegen.
- Daarna 1/8 blok santen erbij.
- Op een klein vuur ca. 30 min. laten sudderen.
Serveren
De gare, warme rijst in het midden van een groot bord scheppen. De andere gerechten hieromheen rangschikken.