Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Hoofdgerecht november 2018 (10 personen)

Sambal Goreng Boontjes

Ingrediënten

  • 500 gram sperzieboontjes
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel laos
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 1/8e blok santen
  • zout, peper en nootmuskaat

 

Bereidingswijze

  • Fruit in olie de uien, knoflook, sambal, trassi en de bruine suiker.
  • Voeg zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak toe.
  • Kook de boontjes in water met wat zout. De bonen niet helemaal gaar laten koken.
  • Als de uien bruin zijn, de bonen toevoegen.
  • Daarna 1/8 blok santen erbij.
  • Op een klein vuur ca. 30 min. laten sudderen.

 

 

Serveren

 

De gare, warme rijst in het midden van een groot bord scheppen. De andere gerechten hieromheen rangschikken.