Coniglio con olive nere

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

SECUNDI PIATI e CONTORNO

 

Coniglio con olive nere (Konijn met zwarte olijven)

Ingredienten:

  • 2 konijnen, in stukken (even aan poelier vragen hoeveel nodig voor 8 personen)
  • 2 dl goede olijfolie
  • bloem om het konijn mee te bestuiven
  • 2 uien in repen
  • 4 tenen knoflook in grove stukken gehakt
  • rozemarijn, tijm en salie (de takjes en blaadjes heel laten)
  • 150 gram gedroogde zwarte olijven (ze mogen niet gekruid zijn, alleen maar gezouten)
  • 3 glazen witte wijn
  • een blik of pak tomatenpulp
  • zout en peper

 Bereiding:

Bestuif de stukken konijn met bloem

Bak ze in de olijfolie tot ze bruin worden.

Haal ze uit de pan en leg ze even apart (pan NIET schoonmaken!)

Doe de uien, knoflook en kruiden in de pan bij het bakvet van het konijn

Laat alles een beetje bruinen op een niet te hoog vuur.

De stukken konijn toevoegen aan het uimengsel

Voeg de wijn toe aan het mengsel in de pan.

Laat het gerecht even aan de kook komen

Doe er dan de tomatenpulp bij en de zwarte olijven.

 

Laat dit alles stoven op een klein vuur tot het konijn gaar is en van het bot afvalt (ongeveer uur en een kwartier). Voeg peper en zout naar smaak toe.

 

Hierbij eten we brood (grof boerenbruin) en als bijgerecht:

 

Finocchi al Martini (Venkel met Martini)

Ingredienten: 

  • 8 venkelknollen in stukken gesneden
  • peper en zout
  • boter
  • vier glazen witte martini

Bereiding: 

Oven voorverwarmen op 170 graden

Doe de venkel in een ovenschaal of grote pan.

Leg er een paar klontjes boter op

Doe er de martini bij. Leg een deksel op schaal of pan.

 

Zet het gerecht een uur in de voorverwarmde oven.

De venkel moet zacht zijn en de martini verdampt.

Het gerecht moet liefst al wat gebruind zijn.