Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Appelsorbet (22 pers.)
Sorbet (Kerstdiner 18-12-2018)
Ingrediënten sorbet:
- 12 appels (Granny Smith)
- 200 ml water
- 400 gram basterdsuiker
- 4 limoenen
- 8 eetlepels whisky
- 8 verse muntblaadjes in heel fijne chiffonade gesneden
Bereiding
- Maak de appels en de limoenen goed schoon.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.
- Pers de limoenen tot sap.
- Pureer de appels, het limoensap en de whisky in de keukenmachine.
- Kook het water met de basterdsuiker totdat de suiker is opgelost.
- Meng het suikerwater met de appelpuree.
- Doe de munt blaadjes erbij.
- Doe nu het mengsel in de ijsmachine draai het tot ijs. (in 2 keer)
- Vries het ijs dan in: haal het een kwartier voor serveren uit de
diepvries.
- Gelijk uit de ijsmachine is het ijs het lekkerst.
champagneflűtes of coupes en leg in elk glas een bol ijs en vul de glazen verder met de whiskysabayon saus.