Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

 

Appelsorbet (22 pers.)

 

Sorbet (Kerstdiner 18-12-2018)

 

Ingrediënten sorbet:

  • 12 appels (Granny Smith)
  • 200 ml water
  • 400 gram basterdsuiker
  • 4 limoenen
  • 8 eetlepels whisky
  • 8 verse muntblaadjes in heel fijne chiffonade gesneden

 

Bereiding

  • Maak de appels en de limoenen goed schoon.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.
  • Pers de limoenen tot sap.
  • Pureer de appels, het limoensap en de whisky in de keukenmachine.
  • Kook het water met de basterdsuiker totdat de suiker is opgelost.
  • Meng het suikerwater met de appelpuree.
  • Doe de munt blaadjes erbij.
  • Doe nu het mengsel in de ijsmachine draai het tot ijs. (in 2 keer)
  • Vries het ijs dan in: haal het een kwartier voor serveren uit de

diepvries.

  • Gelijk uit de ijsmachine is het ijs het lekkerst.

champagneflűtes of coupes en leg in elk glas een bol ijs en vul de glazen verder met de whiskysabayon saus.