Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse september 2023 (10 personen)

American sausage-cheese balls met dips (50 balletjes)

 

 

Ingrediënten

 

  • 400 gr pannenkoekenmix
  • 250 gr varkensworst
  • 500 gr geraspte belegen kaas
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 0,5 dl halfvolle melk
  • 1/2 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 eetlepel gedroogde peterselie

 

  • 200 gr Danish blue kaas
  • 200 gr roomkaas naturel
  • 12 eetlepels Griekse yoghurt
  • 150 gr mayonaise
  • Sap van ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • Peper en zout

 

 

Bereiding:

 

Meng alle ingrediënten tot en met de gedroogde peterselie in een grote kom goed door elkaar.

Maak er met vochtige handen balletjes van ter grootte van een golfbal.

Vet een bakplaat goed in en leg de balletjes op de bakplaat, een paar centimeter van elkaar af.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden

Zet de bakplaat in de oven en laat 10 minuten bakken.

Draai de bakplaat in de lengte om en bak nog een keer 10 minuten

 

Ondertussen:

Verkruimel de Danish blue kaas en meng dit met de roomkaas en de Griekse yoghurt.

Breng op smaak met zout en peper.

 

Hak de peterselie, inclusief de stengels, zo fijn mogelijk. Doe dit desnoods in de keukenmachine.

Meng er citroensap, knoflook en mayonaise door (alles samen in de keukenmachine?). Breng op smaak met zout en peper.

 

Serveer de balletjes met de 2 dipsauzen.