Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Crostini met scampi, asperges en knoflookpeterselie dressing

Voorgerecht/amuse

(10 personen)

12-04-2016

 


 

Ingrediënten:

10 crostini

10 groene asperges in kleine stukjes ( 4 minuten koken)

10 witte asperges in kleine stukjes (beetgaar koken)

20 scampi

 

Voor de dressing:

2 tl mosterd

2 tl honing

5 el bouillon

2 eierdooiers

2 tl witte wijnazijn

4 teentjes knoflook, fijn gehakt

1 bosje platte peterselie, fijn gehakt

750 ml maïskiemolie

Bereiding:

Meng voor de dressing mosterd, honing, bouillon, eierdooier, azijn, knoflook en peterselie door elkaar met een staafmixer. Giet de maïskiemolie er langzaam bij tot de dressing bindt.

 

Bak de scampi in een beetje olijfolie.

 

Leg op de crostini 2 stukjes groene asperge, 2 stukjes witte asperge en daarop 2 scampi.

Besprenkel met dressing en serveer.