Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Crostini met scampi, asperges en knoflookpeterselie dressing
Voorgerecht/amuse
(10 personen)
12-04-2016
Ingrediënten:
10 crostini
10 groene asperges in kleine stukjes ( 4 minuten koken)
10 witte asperges in kleine stukjes (beetgaar koken)
20 scampi
Voor de dressing:
2 tl mosterd
2 tl honing
5 el bouillon
2 eierdooiers
2 tl witte wijnazijn
4 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 bosje platte peterselie, fijn gehakt
750 ml maïskiemolie
Bereiding:
Meng voor de dressing mosterd, honing, bouillon, eierdooier, azijn, knoflook en peterselie door elkaar met een staafmixer. Giet de maïskiemolie er langzaam bij tot de dressing bindt.
Bak de scampi in een beetje olijfolie.
Leg op de crostini 2 stukjes groene asperge, 2 stukjes witte asperge en daarop 2 scampi.
Besprenkel met dressing en serveer.