Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse juni 2019 (12 personen)

Crostini di fegato alla Toscana

Crostini met kippenleverpate

 

 

 

Ingrediënten:

  • 24 plakjes stokbrood, licht geroosterd
  • 500 gr kippenlevers (vliesjes etc. verwijderd)
  • 3 dl Marsala
  • Een flinke klont roomboter
  • 10 salieblaadjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Doe boter in de pan, laat deze goed bruin worden en doe er de kippenlevertjes en de salieblaadjes bij.
  • Bak goed aan. Een zwart randje is géen bezwaar.
  • Doe er een scheut Marsala bij en laat het pruttelen tot de Marsala is veranderd in een stroperig sausje.
  • Haal de pan van het vuur af en laat het gerecht een beetje afkoelen.
  • Doe de boter of olijfolie erbij en maal het met de staafmixer tot een smeuïge paté.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.

Besmeer het geroosterde stokbrood met de paté en serveer op kleine bordjes.