Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Biersoepje met gekarameliseerde ui (10p)

16-2-2016

Soep.

 Ingrediënten:

4 grote uien

50 gr boter

4 eetlepels bruine basterdsuiker

2 theelepels tijm

750 ml vleesfond

4 flesjes Premiun Pilsner (a 33 ml)

Zout en Peper

2 meergranen stokbrood

200gr geraspte Gruyère kaas

 

Bereiding:

 Uien pellen en snipperen. In pan boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten. Suiker erdoor scheppen en ui in ca. 3 minuten zachtjes bruinbakken, regelmatig omscheppen. Tijm, vleesfond en bier toevoegen.

Soep al roerend aan de kook brengen en ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen. Pittig op smaak brengen met zout en peper.

Grill voorverwarmen.

Stokbrood schuin in 20 plakjes snijden. Biersoep in ovenvaste soepkommen scheppen. Sneetjes brood erin leggen en met kaas bestrooien. Soepkommen op bakplaat zetten en onder hete grill kaas in 2-3 minuten laten smelten.

Als de oven te klein is dan op een bakplaat het stokbrood met de kaas in de oven plaatsen en na het grillen in de soepkom plaatsen.