Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse (10 personen) 10-11-2015

Mousse van ham met port

 

Ingrediënten:

½ Ui

½ Elstar appel

10 gramBoter

 

75 gramGekookte achterham

25 gram Rauwe ham

1 eetlepel Rode port

50 gram Mascarpone

Zout en peper

½ deciliter Slagroom

 

½ Elstar appel

Citroensap

10 Snackcups

 

Bereiding

 

Pel, ontpit en rasp de appel en de ui. Smelt de boter en gaar hierin de rasp zeer langzaam in circa 5 minuren. De rasp mag absoluut niet kleuren! Laat afkoelen

 

Verwijder het vet van de ham en snijd beide hamsoorten zeer fijn.

Mix de ham voorzichtig met de port.

Doe de rasp erbij en ga door met mixen tot het een gladde massa is.

Doe er dan de mascarpone bij en breng de mousse op smaak met peper en zout.

Sla de slagroom stijf en werk deze voorzichtig onder de mousse.

Laat de mousse circa een half uur opstijven in de koeling.

 

Presentatie

 

Ontpit de appel en snijd er 10 dunne halve maantjes uit. Besprenkel deze met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Spuit met een spuitzak een mooie toef mousse in elke snackcup.

Steek hierin een partje appel en serveer.