Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse februari 2023 (10 personen)
Vorschmack
Asjkenazisch
Ingrediënten
- 10 zoute haringen
- 1 zure appel, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- 200 ml zure room
- 2 hardgekookte eieren
- 2 plakken witbrood, zonder korst
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel suiker
- 10 plakken toast (van witbrood)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Bedek een grote bakplaat met bakpapier
- Bak de 10 plakken witbrood tot toast
- Pureer alle ingrediënten BEHALVE de 2 eieren (uiteraard behalve het brood voor de toast, WEL de 2 plakken brood zonder korst) in een blender of met de staafmixer tot een volledig glad geheel met een mousse-achtige structuur.
- Hak of prak de 2 hardgekookte eieren fijn
- Besmeer de toast met de mousse en bestrooi deze daarna met de geprakte eieren en serveer direct. Laat 1 toast ZONDER ei (voor Ludwig…)