Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse februari 2023 (10 personen)

Vorschmack

Asjkenazisch

 

 

Ingrediënten

  • 10 zoute haringen
  • 1 zure appel, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 200 ml zure room
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 plakken witbrood, zonder korst
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 10 plakken toast (van witbrood)

 

 



Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Bedek een grote bakplaat met bakpapier
  • Bak de 10 plakken witbrood tot toast

 

  • Pureer alle ingrediënten BEHALVE de 2 eieren (uiteraard behalve het brood voor de toast, WEL de 2 plakken brood zonder korst) in een blender of met de staafmixer tot een volledig glad geheel met een mousse-achtige structuur.
  • Hak of prak de 2 hardgekookte eieren fijn
  • Besmeer de toast met de mousse en bestrooi deze daarna met de geprakte eieren en serveer direct. Laat 1 toast ZONDER ei (voor Ludwig…)