Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

12-1-2016 (Thema “Winter”)

Nagerecht

 

Volle melkchocolade met rum en marshmallow (10 p)

 

Benodigdheden:                               Bereiding:

500 gr pure chocolade in kleine

stukjes

1 liter volle melk

1 liter (slag)room

4 eetlepels bruine suiker

1 theelepel zeezout

2 eetlepels maizena

20 (witte) marshmallows

 

2,5 deciliter strohrum

 

 

 

 

 

Doe in een pan 2/3e van de melk met de bruine suiker.

Verwarm dit totdat het bijna kookt en voeg dan de chocolade toe.

Laat dit goed doorwarmen en blijf goed roeren totdat de chocolade is opgelost.

 

Meng de rest van de melk met de slagroom en de maizena en het zout.

Voeg dit bij het chocolademengsel en verwarm het goed. Niet koken, anders heb je kans dat de room gaat schiften!

 

Verdeel het mengsel over 10 flinke (voorverwarmde) mokken.

 

Leg op iedere mok 2 marshmallows.

 

Giet hier wat strohrum over en steek dit met een lucifer aan.

Serveer al vlammend, de marshmallows zullen langzaam smelten in de vlammen.