Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse maart 2018 (10 personen)

Parmezaankoekje met bieslook, zure room en garnalen

 

 

Ingrediënten:

  • 400 g parmezaan, fijngemalen
  • 400 g boter
  • 400 g bloem
  • 250 g zure room
  • sap en geraspte schil van 1 limoen
  • bosje bieslook, fijngesneden
  • peper en zout
  • mengeling van cress
  • 250 gr garnalen
  • Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180°
  2. Meng de parmezaan met de bloem en zachte boter tot een stevig deeg.
  3. Leg op bakpapier in een ovenschotel en duw plat (ca 7 mm dik)
  4. Bak 10 minuten op 180°C.
  5. Snij er vier vierkantjes van 5 cm of rondjes uit, terwijl de koek nog warm is.
  6. Meng de zure room met bieslook, limoensap en wat limoenzeste en kruid met peper en zout.
  7. Spoel de cress en laat uitlekken.
  8. Leg het parmezaankoekje op een bord, doe er een flinke lepel zure room op, een hoopje garnalen en daarboven de mengeling van cress
  9. Rasp er nog wat limoenzeste over en rond en serveer.